x
BREAKING Filmek

A Netflix filmet és animációs sorozat készít a Gears of War videojáték-sorozatból

Több éves próbálkozás után végre tényleg film készül a Gears of Warból.

A Netflix filmet és animációs sorozat készít a Gears of War videojáték-sorozatból
  • Publishednovember 7, 2022

Évek óta várat magára már egy film a Gears of War videojáték-sorozatról. Hétfőn, a videojáték megjelenésének 16. évfordulóján a Netflix hivatalosan is bejelentette, hogy a streaming szolgáltató élőszereplős filmet készít a játékról, és ha ez önmagában nem lenne elég, egy animációs sorozatot is bejelentettek, ami tovább színesíti majd a játékok által inspirált új világot.

A Netflix hivatalos közleményét Twitteren tette közzé, amiben leírták, hogy “A Gears of War ma 16 évvel ezelőtt jelent meg, és ebből az alkalomból a Netflix a The Coalitionnel együttműködve a Gears of War videojáték-sagát adaptálják élőszereplős játékfilmben, amit egy felnőtteknek szóló animációs sorozat követ – és további történetek is követhetnek majd!”

Már évek óta pletykáltak a film ötletéről, de eddig egyszerűen nem jött össze. Az év elején Dylan Clark producer pozitív hírt osztott meg a tervezett filmmel kapcsolatban, majd márciusban már utalt rá, hogy hamarosan “lesz egy bejelentés”. Valószínűleg a háttérben akkor már javában mentek az egyeztetések a legnagyobb szolgáltatóval, és mostanra időzítették a nagy bejelentést. A Vaják után a Netflix újabb kemény fába vágja a fejszéjét, egy olyan történetet kell feldolgozni, ami milliós játékos bázissal bír.

A játék egy fiktív jövőben játszódik a Sera nevű bolygón, ami a társadalmi összeomlás szélén áll, az emberiséget pedig a kihalás szélére sodorja az idegenekkel vívott harc. A bolygón páncélos emberi katonák harcolnak a Locust földönkívüli lények seregeivel. A játékosnak Marcus Fenix bőrébe bújva kell átverekednie magát az idegenek hordáin a Delta Squad nevű alakulat tagjaként. A játék egész világát Cliff Bleszinski alkotta meg.

A franchise hat részével és a spinoff kiadásaival több mint 40 millió eladott példánynál tart, ezzel a mutatóval pedig a játékipar egyik leggazdagabb és legelismertebb történetével bír, mellette pedig szenvedélyes rajongótáborral is rendelkezik a franchise.

Hollywood 2007 óta próbál filmet készíteni, amikor a New Line rövid időre megszerezte a jogokat. A Netflix-szerződés után különösen elégedett lehet Scott Stuber számára, aki a 2010-es évek közepén független producerként próbálta adaptálni a videojátékot. Azt az adaptációt a Universal Pictures szállította volna, de soha nem készült el a film forgatókönyve.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.