Rey Star Wars

Daisy Ridley elmesélte, hogy Az ébredő Erő korai tervében még Kenobi is lehetett volna

Rey akár egy Kenobi is lehetett volna.

Daisy Ridley hosszasan mesélt arról, hogy milyen hosszú utat tett meg, amíg kiderült róla, hogy Palpatine unokája, miközben kezdetben még arról is beszéltek, hogy Obi-Wan Kenobi leszármazottja. Mikor 2015-ben bemutatták az új trilógia első részét, sokan értetlenül álltak a jakkui lány története előtt, aki véletlenül keveredett bele az Ellenállók és az Első Rend harcába. Sokan nem értették, honnan jött ez a lány, és nem lehet véletlen, hogy az Erő ennyire áthatja.

Az ébredő Erő után többen váltig állították, hogy Rey egy Skywalker, Luke Skywalker lánya, nem lehet másik magyarázat arra, hogy miért járja át annyira az Erő. Ezt később cáfolták. Majd Rian Johnson gyorsan rövidre fogta a dolgot, és elintézte azzal, hogy Rey szülei senkik voltak és jelöletlen sírhelyben fekszenek valahol a jakkui sivatagban. Ám ezzel a döntéssel nem értettek egyet a rajongók, válaszokat követeltek, amire végül J.J. Abrams válaszolt. A Skywalker korából választ kaptunk, amikor Kylo Ren felfedte az igazságot, hogy a lány valójában egy Palpatine.

A Jimmy Kimmel Live! legújabb adásából azonban kiderült, hogy a Lucasfilm nem mindig gondolta így, hiszen a folytatástrilógia tervezés korai fázisában még arról is beszélgettek, hogy Rey egy Kenobi lesz.

Az elején eljátszottunk azzal a gondolattal, hogy Obi-Wan Kenobi. Különböző verziók születtek, és egy ponton Rey egy senki volt… de a dolgok folyamatosan változtak.

JJ meglepett a filmmel, úgy éreztem, hogy ’Ó igen, Palpatine unokája nagyszerű’. Majd két héttel később azt mondta: ’nem vagyunk biztosak benne. A dolgok folyamatosan változnak.’Daisy Ridley

Jól mutatja a mostani beszélgetés is, hogy mennyire nem volt egységes és kidolgozott terv a folytatástrilógiára, és a Lucasfilm hétről-hétre változtatta a történetet. Még Rey történetét sem dolgozták ki előre, pedig ő volt az új trilógia főszereplője. És sajnos ez a hozzáállás az egész trilógián megfigyelhető volt, nem állítottak célokat, nem volt eldöntve, mit szeretnének, és ez tökéletesen érződött a Skywalker kora forgatókönyvében, ahol egy részben próbáltak megválaszolni mindent.

Total
8
Shares
Previous Article
Pókember: Idegenben

Gondban a Marvel, mert csak jövőre tudják elkezdni a Pókember 3. forgatását?

Next Article
Xbox Series

Hivatalos az Xbox Series X ára és megjelenési ideje is

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!