Főoldal Filmek [D23] Ne számítsunk semmilyen fontos filmes bejelentésre a Lucasfilm mai D23 paneljén
Filmek

[D23] Ne számítsunk semmilyen fontos filmes bejelentésre a Lucasfilm mai D23 paneljén

Nem ma fogják bejelenteni a következő Star Wars-filmet.

253
Kathleen Kennedy

A Lucasfilm a szombati napon egy panellel jelentkezik a 2022-es D23 Expóról, de egy új jelentés szerint nem most fogják bejelenteni a következő Star Wars-filmet, mivel Kathleen Kennedy továbbra sem enged zöld utat egyik készülő projektnek sem. A döntés valahol érthető, nem szeretnének még egy fiaskót a folytatástrilógia és a botrányosra sikerült Solo: Egy Star Wars-történet után.

Miközben a Star Wars-franchise halmozza a sikereket a Disney+-on, addig a franchise jövője továbbra is bizonytalan a mozikban. A streaming szolgáltató vezető sorozatai közzé tartozik például a sokat méltatott A mandalóri, idén mutatták be az Obi-Wan Kenobi című sorozatot is, de több új élőszereplős sorozatot is bemutatnak a jövőben a messzi-messzi galaxisból.

A Solo: Egy Star Wars-történet gyatra bevételei és a rossz kritikák után a Lucasfilm behúzta a féket, több futó projektet is leállítatott, és lemondott a tervekről, hogy éves váltásban egy nagy filmet és egy mellékfilmet mutatnak be a mozikban. A Star Wars: Skywalker kora negatív visszhangja aztán beverte az utolsó szöget a koporsóba, és teljesen leálltak a tervezéssel. Rian Johnson új trilógiáját a premier előtt bejelentették, de azóta is dolgoznak a történeten. A Trónok harca két showrunnerje, David Benioff és D.B. Weiss tervét is elvették, ők sem forgatnak filmet, inkább a Netflixszel közösen dolgoznak más projekteken.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins Zsivány osztag című filmje lesz a következő, de az elmúlt években csend ült a projektre. Nem tudjuk biztosan, hogy mi történt, de állítólag kreatív nézeteltérések miatt nem hozták tető alá a filmet, ami azért lehet különösen kínos, mert két éve egy bejelentő videóval újságolták el a hírt, hogy Jenkins lehet a franchise első női rendezője.

Taika Waititi állítólag dolgozik egy filmen, de a Thor: Szerelem és mennydörgés kritikái után az ő filmje sem annyira biztos, hogy igent mondanak rá. Waititi megközelítése nem nyerte el a rajongók tetszését, teljesen kifigurázták Thort a filmben, és ezzel sokakat magára haragított az ausztrál rendező. Rosszkor jöhetett ez, és talán ez nem fér össze Kathleen Kennedy elnök elképzelésével, aki egészen egyedi módon áll a franchisehoz.

Matthew Belloni, a The Hollywood Reporter korábbi szerkesztője a Puck legújabb hírlevelében hívta fel a Star Wars-rajongók figyelmét, hogy a hétvégi D23-on ne várjanak semmilyen hírt az új filmmel kapcsolatos.

Ahogy olvasható a bejegyzésben, állítólag Kennedy nem hajlandó zöld utat adni a pletykált nagyszabású filmes projekteknek, beleértve Damon Lindelof projektjét is. Ez azt jelenti, hogy 2024 előtt ne várjunk mozifilmet, de talán a Skywalker kora után ez nem is baj.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.