Wide Screen
Image default
Filmek

Cristopher Nolan mellőzte a CGI-t, egy valódi Boeing 747-est robbantott fel a Tenet forgatásán

Cristopher Nolan nem garasoskodott a Tenet rendezésekor.

A Tenet rendezője, Cristopher Nolan elárulta, hogy CGI használata helyett inkább felrobbantott egy igazi Boeing 747-est, amit láttunk a nemrégiben megjelent második előzetesben is. Robert Pattinson-nal és John David Washington-nal a főszerepben a film rengeteg izgalmas pillanatot ígér. A rendező minden követ megmozgatott, hogy a rajongók vizuális igényeit kielégítse, amihez olyan elborult ötlettel állt elő, hogy a VFX helyett inkább egy valódi repülőgépet használnak a forgatáson.

A Total Film-nek adott interjúban Nolan elmondta, nem használtak sem CGI-t, sem pedig bármiféle replikát a robbantás felvételéhez. Inkább egy valódi Boeing 747-est vásároltak meg, majd „repítettek a levegőbe”, hogy a jelenet a leglátványosabbá váljon.

Eredetileg makettek és vizuális effektek kombinációját terveztem. Viszont, miközben forgatási helyszínt kerestünk Victorville-ben (Kalifornia államban), találtunk egy egész flottányi régi repülőgépet. Elkezdtünk számolgatni…. Arra a következtetésre jutottunk, hogy sokkal hatékonyabb, ha egy életnagyságú, igazi repülőgéppel vesszük fel a jelenetet, mintha megépítünk egy makettet, majd nekiállunk effektezni.Christopher Nolan

Pillanatnyi elhatározásáról így nyilatkozott:

Nehéz megmagyarázni – szerintem egyfajta ösztönös megérzés volt. De bevállaltuk és remekül működött. Scott Fisher, effektszakértő és Nathan Crowley, látványtervező kiválóan megtervezték a képsor felvételét. Nagyon izgalmas volt részt venni a folyamatban.

Az egyik főszerepet alakító Robert Pattinson szerint „nevetségesen merész” volt a művelet, és hozzátette:

Forgatás közben azon gondolkoztam, hogy egyáltalán megtörtént-e már ez valaha is egy filmben?Robert Pattinson

A Tenetben Washington és Pattinson mellett Elizabeth Debicki, Clemence Poesy, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine és Kenneth Branagh is feltűnik majd. A filmet július közepén tervezik bemutatni még mindig, de a következő hetekben sok múlik majd azon, hogy a mozik kinyitnak-e, hiszen a Warner Bros. ahhoz kötötte a premiert, hogy a világ mozijainak 80 százalékának üzemelnie kell, és nem hiányozhatnak New York, Los Angeles, Chicago és San Francisco városok sem.

Még több a témában...

John David Washington kész visszatérni a Tenet folytatásában, de minden Christopher Nolan rendezőn múlik

Kévés Bence Mihály

Állítólag olyat ment a Mulan, hogy több pénzt termelt Észak-Amerikában, mint a Tenet világszerte

Kévés Bence Mihály

Box Office 2020/36. hét: Eljött a várva-várt pillanat, Amerika is megkapta a Tenet-et

Tóth Bálint

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat