Főoldal Filmek Cristopher Nolan mellőzte a CGI-t, egy valódi Boeing 747-est robbantott fel a Tenet forgatásán
Filmek

Cristopher Nolan mellőzte a CGI-t, egy valódi Boeing 747-est robbantott fel a Tenet forgatásán

Cristopher Nolan nem garasoskodott a Tenet rendezésekor.

459
Tenet
Forrás: Warner Bros.

A Tenet rendezője, Cristopher Nolan elárulta, hogy CGI használata helyett inkább felrobbantott egy igazi Boeing 747-est, amit láttunk a nemrégiben megjelent második előzetesben is. Robert Pattinson-nal és John David Washington-nal a főszerepben a film rengeteg izgalmas pillanatot ígér. A rendező minden követ megmozgatott, hogy a rajongók vizuális igényeit kielégítse, amihez olyan elborult ötlettel állt elő, hogy a VFX helyett inkább egy valódi repülőgépet használnak a forgatáson.

A Total Film-nek adott interjúban Nolan elmondta, nem használtak sem CGI-t, sem pedig bármiféle replikát a robbantás felvételéhez. Inkább egy valódi Boeing 747-est vásároltak meg, majd „repítettek a levegőbe”, hogy a jelenet a leglátványosabbá váljon.

Eredetileg makettek és vizuális effektek kombinációját terveztem. Viszont, miközben forgatási helyszínt kerestünk Victorville-ben (Kalifornia államban), találtunk egy egész flottányi régi repülőgépet. Elkezdtünk számolgatni…. Arra a következtetésre jutottunk, hogy sokkal hatékonyabb, ha egy életnagyságú, igazi repülőgéppel vesszük fel a jelenetet, mintha megépítünk egy makettet, majd nekiállunk effektezni.

Christopher Nolan

Pillanatnyi elhatározásáról így nyilatkozott:

Nehéz megmagyarázni – szerintem egyfajta ösztönös megérzés volt. De bevállaltuk és remekül működött. Scott Fisher, effektszakértő és Nathan Crowley, látványtervező kiválóan megtervezték a képsor felvételét. Nagyon izgalmas volt részt venni a folyamatban.

Az egyik főszerepet alakító Robert Pattinson szerint „nevetségesen merész” volt a művelet, és hozzátette:

Forgatás közben azon gondolkoztam, hogy egyáltalán megtörtént-e már ez valaha is egy filmben?

Robert Pattinson

A Tenetben Washington és Pattinson mellett Elizabeth Debicki, Clemence Poesy, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine és Kenneth Branagh is feltűnik majd. A filmet július közepén tervezik bemutatni még mindig, de a következő hetekben sok múlik majd azon, hogy a mozik kinyitnak-e, hiszen a Warner Bros. ahhoz kötötte a premiert, hogy a világ mozijainak 80 százalékának üzemelnie kell, és nem hiányozhatnak New York, Los Angeles, Chicago és San Francisco városok sem.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?