Főoldal Filmek Colin Trevorrow mérlegelte annak lehetőségét, hogy újra Star Wars rendezőnek álljon a kirúgása után
Filmek

Colin Trevorrow mérlegelte annak lehetőségét, hogy újra Star Wars rendezőnek álljon a kirúgása után

A történtek után képes lenne még egy új Star Wars-filmet forgatni Trevorrow?

158
Star Wars: Duel of the Fates

A Jurassic World rendezőjét, Colin Trevorrow-t eredetileg a Star Wars IX. epizódjának rendezésével bízták volna meg, de vajon fontolóra venné-e a jövőben, hogy miután a Lucasfilm kirúgta, visszatérjen a messzi-messzi galaxisba egy másik film rendezésével?

A rekordokat döntögető Jurassic World rendezése után Colin Trevorrow számára tökéletesen érthető volt, hogy Hollywood felfigyelt rá, és megkapta a Disney irányítása alatt a Star Wars-folytatástrilógia harmadik részét. A direktor belevetette magát a kemény munkába, azonban kreatív nézeteltérés alakult ki a stúdiót irányító Kathleen Kennedy és Trevorrow között, ezért kirúgták a rendezői székből. A rendezést végül J.J. Abrams kapta, akinek így néhány hónapja maradt, hogy átnézze a forgatókönyvet és tető alá hozzá a projektet. Nehéz helyzetbe került Abrams, mert gyakorlatilag úgy kellett lezárni a legendás Skywalker történetet, hogy megválaszolnak minden olyan kérdést, amire a VII-VIII. részekben nem kaptak választ a rajongók. A film úgy sikerült ahogy, kapott hideget meleget a kritikusoktól, és sokan elpártoltak a franchise-tól a premier után.

A bemutató után részletek a történetről és több koncepciós rajz is felszínre került a Star Wars: Duel of the Fates című projektből. A terveket látva a rajongók többsége közös nevezőre jutott abban a kérdésben, hogy a tervezett finálét szívesebben megnézték volna, talán még jobb is lett volna J.J. Abrams és Chris Terrio történetétől, amit végül bemutattak.

A Jurassic World: Világuralom rendezőjével nemrég készült interjú során a ComicBook megkérdezte Trevorrow-t, hogy a kirúgása után fontolóra venné-e a visszatérést a franchise-hoz. A rajongók valószínűleg nem elleneznék az ötletet, de Trevorrow bizonytalannak tűnik, hogy visszatérjen-e abba a messzi, messzi-messzi galaxisba, ahonnan egyszer már kirúgták nézeteltérése miatt.

Nem tudom. Nem a Star Wars miatt, hanem azért, mert 8 vagy 9 [évet] töltöttem azzal, hogy új változatokat készítsek azokból a dolgokból, amiket gyerekkorunkban szerettünk. Tudjátok? Hol az egyik, hol a másik helyen. Ez nem csak nagy nyomást jelent, de árnyékot vet minden másra is, amit csinálni akarsz.

Colin Trevorrow

Trevorrow következő munkája a War Magician, a brit illuzionistáról, Jasper Maskelyne-ről szóló film. A főszereplő varázslatokkal segített legyőzni a nácikat a második világháború alatt, és Benedict Cumberbatch (Doktor Strange az őrület multiverzumában) lesz a főszereplő. A produkció egyelőre még nem kapott megjelenési időpontot.

Colin Trevorrow
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

Kevin Feige
Filmek

Kevin Feige megerősítette, hogy a beígért Star Wars-filmje nem fog elkészülni

Egy bejelentett Star Wars-filmről biztosan le kell mondanunk.