Főoldal Filmek Cillian Murphy szerepelni fog a 28 évvel később című filmben
Filmek

Cillian Murphy szerepelni fog a 28 évvel később című filmben

A 28 nappal később főszereplője visszatér valamilyen formában.

468
28 nappal később

Nagy várakozás előzte meg a folytatást, amire csaknem évtizedeket kellett várni, de végül megtörténik, sőt, egyből három filmet is kapnak a rajongók. Ahogy egyre több részletet megtudunk a 28 évvel később című filmről, az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy a friss Oscar-díjas Cillian Murphy visszatér-e az első rész szerepében – és most megkaptuk a választ.

A Deadline hozott le egy interjút a Sony Motion Pictures Group elnökével nemrég. Tom Rothmant arról kérdezték ebben a bizonyos interjúban, hogy Murphy csatlakozik-e a szereplőgárdához. Korábban bejelentették, hogy vezető producerként visszatér a projektre, de nem volt világos, hogy újra eljátssza-e a főszerepet az eredeti 28 nappal később című filmből.

Igen, de meglepő formában, és karaktere egyfelől gyarapszik is, hadd fogalmazzak így. (A rendező) Danny (Boyle) a legjobb formáját hozza, egy nagyon kommersz műfajjal kombinálva, mint ahogy Edgar Wright és a Nyomd, bébi, nyomd esetében is volt. Néha, amikor egy igazi szerzői rendezőt egy kommersz színtérre helyezel, akkor egyszerűen dob rajta.

Tom Rothman

Ahogy Rothman utal rá, ez azt jelenti, hogy Murphy, Boyle és a társszerző Alex Garland újra együtt dolgoznak több mint két évtizeddel a 28 nappal később bemutatója után (itt jegyeznénk azt meg, hogy a trió azóta is dolgozott együtt a 2007-es Napfény című filmen).

A beszélgetésből nem derült ki, hogy egészen pontosan Murphy milyen szerepet kap a filmben, amelynek szereplőgárdáját már múlt hónapban bejelentették, Ralph Fiennes, Jodie Comer és Aaron Taylor-Johnson is erősítik azt. Murphy ezzel a visszatéréssel ott folytatja, ahol a tavalyi évben abbahagyta. Az ír színész márciusban elnyerte első Oscar-díját a Christopher Nolan sikerfilmjében, az Oppenheimerben nyújtott főszerepéért.

2002-ben karrierje egyik legnagyobb szerepét kapta meg, amikor Boyle beválogatta a filmjébe. Jimet, a biciklis futárt alakította, aki kómából felébredve a poszt-apokaliptikus Londonban találja magát, miután a társadalom összeomlott egy veszélyes vírus következtében. Murphy nem tért vissza a 2007-es 28 héttel később című filmben, amely teljesen új szereplők történetét követte.

A 28 évvel később várhatóan 2025. június 20-án kerül a mozikba.

28 days later header
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

28 héttel később
Filmek

Tárgyalnak a 28 évvel később-trilógia 2. részének rendezőjével

A 28 évvel később-trilógia 2. részét egy szuperhősös és horrorfilmes irányíthatja.

28 héttel később
Filmek

Végre elkészül a 28 évvel később, ami akár egy trilógia is lehet

Folytatást kap minden idők egyik legjobb horrorfilmje, jön a 28 évvel később.