Főoldal Filmek Christopher Nolan több szuperhősfilmet már nem rendezne. És egy Star Wars-filmet?
Filmek

Christopher Nolan több szuperhősfilmet már nem rendezne. És egy Star Wars-filmet?

Vajon a nagy elvárások és a kritikus tömeg elrettenti a rendezőt, hogy valaha is filmet forgasson a messzi-messzi galaxisban?

118
Christopher Nolan

Időről időre mindig felmerül a kérdés, hogy korunk egyik legnagyobb filmrendezője mikor forgat filmet a Marvel Studiosnak vagy a DC Studiosnak, ám úgy tűnik, hogy a neves filmrendezőket annyira nem hatja meg a dolog. Christopher Nolan nagy sikert aratott A sötét lovag-trilógiával a 21. század elején, ám ennek ellenére a Batman után nem akar újra szuperhősökkel foglalkozni.

HugoDécrypte YouTuberrel beszélgetve, hogy népszerűsítse az Oppenheimer közelgő megjelenését, Nolan egy sor kérdésre válaszolt, többek között arra, hogy 10 év múlva is beül majd a rendezői székbe, és a legnagyobb örömünkre erre igenre válaszolt. Arra a kérdésre is válaszolt, mennyire érdeklődik a tévésorozatok rendezése iránt, ám itt nemleges választ kapott a hallgatóság. Arra a kérdésre, hogy a Batman után akar-e még egy szuperhősfilmet rendezni, Christopher Nolan egy gyors és szűkszavú nemmel reagált.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy Nolan végzett volna a nagy franchise-okkal. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretne-e Star Wars-filmet készíteni, Nolan egy hosszú pillanatra megállt, láthatóan elgondolkodott maga is a témán, végül egy rövid, “passzolom” a válasszal lezárta a kérdést.

Nolannek rengeteg tapasztalata van a sci-fi terén. Leghíresebb filmjei közé tartozik az Eredet és az Csillagok között; mindkettő film viszonylag földhözragadt koncepcióval indul, majd gyorsan átcsap a fantasztikumba. Azt is érdemes megemlíteni, hogy nagy Star Wars-rajongó, és hogy George Lucas-szal is folytatott néhány igen érdekes beszélgetést a sorozatról.

Egy 2014-es interjúban Nolan bevallotta, pusztán annak a gondolata is idegesíti, hogy a Star Wars-filmet forgasson.

“Ami azt illeti, hogy valaha is megcsináltam volna-e, az igazság az, hogy szerintem félnék hozzányúlni! Merészen oda megy, ahová korábban a Star Trekben ment, és ehhez kolosszális tökösség kell” – mondta Nolan Az ébredő Erő megjelenése előtt. “Sokkal jobban érzem magam, ha megpróbálom a saját dolgaimat csinálni, mintha az egész világ súlyát és elvárásait cipelném – különösen a hozzám hasonló negyvenesekét, akik élnek-halnak a Star Warsról szóló minden egyes új információval”.

Nolan továbbra is a második világháború körül játszódó történelmi filmekre koncentrál, ebben az időben játszódik a hamarosan megjelenő Oppenheimer és a korábbi Dunkirk. Még visszakanyarodva a szuperhősökre, Christian Bale egy korábbi interjúban azt mondta, hogy visszatérne Batman szerepébe, de csak akkor, ha Nolan is részt venne a projektben. Az egy nyitott kérdés, hogy Nolan valaha fog-e még filmet készíteni a Sötét lovagról, az viszont annál biztosabbnak tűnik, hogy más szuperhősről nem gondolkodott el. Addig is a következő Batman-film a Brave and the Bold lesz az újjáépített DC Univerzumban, amely a feltételezések szerint 2025-ben kerül a mozikba.

Christopher Nolan
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?