Főoldal Filmek Christopher Nolan több szuperhősfilmet már nem rendezne. És egy Star Wars-filmet?
Filmek

Christopher Nolan több szuperhősfilmet már nem rendezne. És egy Star Wars-filmet?

Vajon a nagy elvárások és a kritikus tömeg elrettenti a rendezőt, hogy valaha is filmet forgasson a messzi-messzi galaxisban?

13
Christopher Nolan

Időről időre mindig felmerül a kérdés, hogy korunk egyik legnagyobb filmrendezője mikor forgat filmet a Marvel Studiosnak vagy a DC Studiosnak, ám úgy tűnik, hogy a neves filmrendezőket annyira nem hatja meg a dolog. Christopher Nolan nagy sikert aratott A sötét lovag-trilógiával a 21. század elején, ám ennek ellenére a Batman után nem akar újra szuperhősökkel foglalkozni.

HugoDécrypte YouTuberrel beszélgetve, hogy népszerűsítse az Oppenheimer közelgő megjelenését, Nolan egy sor kérdésre válaszolt, többek között arra, hogy 10 év múlva is beül majd a rendezői székbe, és a legnagyobb örömünkre erre igenre válaszolt. Arra a kérdésre is válaszolt, mennyire érdeklődik a tévésorozatok rendezése iránt, ám itt nemleges választ kapott a hallgatóság. Arra a kérdésre, hogy a Batman után akar-e még egy szuperhősfilmet rendezni, Christopher Nolan egy gyors és szűkszavú nemmel reagált.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy Nolan végzett volna a nagy franchise-okkal. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretne-e Star Wars-filmet készíteni, Nolan egy hosszú pillanatra megállt, láthatóan elgondolkodott maga is a témán, végül egy rövid, “passzolom” a válasszal lezárta a kérdést.

Nolannek rengeteg tapasztalata van a sci-fi terén. Leghíresebb filmjei közé tartozik az Eredet és az Csillagok között; mindkettő film viszonylag földhözragadt koncepcióval indul, majd gyorsan átcsap a fantasztikumba. Azt is érdemes megemlíteni, hogy nagy Star Wars-rajongó, és hogy George Lucas-szal is folytatott néhány igen érdekes beszélgetést a sorozatról.

Egy 2014-es interjúban Nolan bevallotta, pusztán annak a gondolata is idegesíti, hogy a Star Wars-filmet forgasson.

“Ami azt illeti, hogy valaha is megcsináltam volna-e, az igazság az, hogy szerintem félnék hozzányúlni! Merészen oda megy, ahová korábban a Star Trekben ment, és ehhez kolosszális tökösség kell” – mondta Nolan Az ébredő Erő megjelenése előtt. “Sokkal jobban érzem magam, ha megpróbálom a saját dolgaimat csinálni, mintha az egész világ súlyát és elvárásait cipelném – különösen a hozzám hasonló negyvenesekét, akik élnek-halnak a Star Warsról szóló minden egyes új információval”.

Nolan továbbra is a második világháború körül játszódó történelmi filmekre koncentrál, ebben az időben játszódik a hamarosan megjelenő Oppenheimer és a korábbi Dunkirk. Még visszakanyarodva a szuperhősökre, Christian Bale egy korábbi interjúban azt mondta, hogy visszatérne Batman szerepébe, de csak akkor, ha Nolan is részt venne a projektben. Az egy nyitott kérdés, hogy Nolan valaha fog-e még filmet készíteni a Sötét lovagról, az viszont annál biztosabbnak tűnik, hogy más szuperhősről nem gondolkodott el. Addig is a következő Batman-film a Brave and the Bold lesz az újjáépített DC Univerzumban, amely a feltételezések szerint 2025-ben kerül a mozikba.

Christopher Nolan

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.