Főoldal Filmek Christopher Nolan és a Netflix a közös munkáról beszéltek, de még mindig a globális mozis forgalmazás mellett áll ki
Filmek

Christopher Nolan és a Netflix a közös munkáról beszéltek, de még mindig a globális mozis forgalmazás mellett áll ki

Christopher Nolan továbbra sem szánta el magát a streamingszolgáltatók mellett.

168
Christopher Nolan

A filmezési szokások folyamatosan változnak, és ez hatványozottan igaz az elmúlt időre, amikor a COVID-19 miatt világszerte bezárták a mozikat. Az elmúlt hónapokban a stúdiók és a filmforgalmazók egyaránt arra kényszerültek, hogy újragondolják a terjesztési módszereiket. A WarnerMedia elsőként lépte meg tavaly télen, hogy az idei filmeket egyszerre online és moziban is bemutatják.

Az eset sok rendezőnél kiverte a biztosítékot, köztük volt Christopher Nolan is. Nolan nagyon erős szavakat fogalmazott meg a stúdió felé a hibrid-modell miatt. Nolan egyike az igazi régivágású rendezőknek. A Netflix eredeti filmekért felelős vezetője, Scott Stuber producer adott egy hosszabb interjút a The Wall Street Journalnek, amiben elárulta, hogy a legendás filmrendező már tárgyalt a Netflixszel a lehetséges együttműködésről, és hogy a globális moziforgalmazás egy vitatott pont volt.

Többek között arról is kérdezték a producert, hogy a nagyobb direktorok továbbra is haboznak igent mondani egy ajánlatra, amikor a Netflix megkeresi őket. Stuber elismerte, hogy a globális forgalmazás még mindig sokak számára fontos, köztük olyanoknak is, mint Nolan.

Úgy gondolom, hogy a globális forgalmazásnak vannak olyan aspektusai a mozikban, melyek még mindig vonzóak. Chris Nolan és én elég sokat beszélgettünk… és ez még mindig olyasvalami, amit erősen akar. Ha nem tudjuk biztosítani ezt, akkor ez továbbra is probléma marad számára.

Scott Stuber

Stuber arról is beszélt még, hogy a Netflix folyamatosan tárgyal ezekről, keresik a megoldást, hogy mit tehetnek ezzel, különösen a filmek állandóan változó területe miatt. A producer szerint egy jól működő modelljük van, és ez a rendezőnek tetszik, ahogy a Netflix kezeli a mozis bemutatókat eddig, jellemzően csak egy-négy hétig vetítik a filmeket a mozikban. De nem mehetnek el amellett sem, hogy a világ változik, ezért keresik a lehetőségeket, ami mindenkinek elfogadható.

Christopher Nolna
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Előzetesek

A Netflix megosztotta Zack Snyder űreposzának, a Rebel Moon utolsó előzetesét

A Star Warsnál is nagyobb lehet a Rebel Moon? Döntsd el, miután...

Terminátor
Sorozatok

Jövőre érkezik a Terminátor animációs sorozata, jelentette be a Netflix

Egy rövid teaser előzetest is kapott a Netflix animációs Terminátor-sorozata.

A hercegnő és a sárkány
Előzetesek

A hercegnő és a sárkány előzetesében Millie Bobby Brown a tüzes fenevaddal harcol

Hercegnő, gonosz királyné és tüzes sárkány is jutott A hercegnő és a...

Netflix
Filmek

Novemberben a Netflix kínálatából a következő műsorok kerülnek ki

Majdnem 100 műsort fog törölni kínálatából a Netflix novemberben.