x
Filmek

Chris Hemsworth jelmezváltoztatásaira utalt a Thor: Szerelem és mennydörgés tervezője

Thort új szerelésben látjuk a filmben.

Chris Hemsworth jelmezváltoztatásaira utalt a Thor: Szerelem és mennydörgés tervezője
  • Publishedoktóber 11, 2021

Már leforgatták a filmet, de túl sok mindent nem tudunk a Thor franchise negyedik résztől, eltekintve a kiszivárgott forgatási képektől és néhány hivatalos fotótól. Néhány képen láthattunk részleteket a főhőst jelmezéből, azonban teljes menetfelszerelésben eddig nem mutatták meg, azt viszont tudjuk, hogy Thor új jelmezt kap a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmre.

A Thor és a Thor: Sötét világ után már temettük a hőst, amikor jött korunk egyik legkiválóbb rendezője, és a Thor: Ragnarök című filmmel életet lehelt a skandináv mitológia istenébe. Thor a Bosszúállók egyik legjobb arca lett a Ragnarök után, hamarosan pedig visszatér negyedik önálló filmjével. A folytatásban Thor mellett fontos szerepet kap a franchise korábbi sztárjára, Natalie Portman karakterére is. 2019-ben jelentették be, hogy Jane Foster is visszatér, ő lesz a Hatalmas Thor. Ha már sztárokról van szó, akkor ne feledkezzünk meg Christian Bale újdonsült gonosztevőjéről is, az isteni mészáros Gorr-ról.

Thor: Sötét világ

Sok minden változni fog a következő filmben, köztük a főhős jelmeze is, amire a film jelmeztervezője utalt. Az első filmek után Thor jelmeze az idő múlásával már kevésbé volt királyhoz méltó, inkább a célt szolgálta. A Designing Hollywood Podcast műsorban Mayes C. Rubeo tervező arról beszélt, hogy Taika Waititi forgatókönyve hogyan befolyásolta a jelmeztervet.

Lehetőségünk volt visszahozni [a Thor: Ragnarökből színpalettát és a jelmezekből levont tanulságokat]… Azt hiszem, mindig vannak lehetőségek arra, hogy másképpen csináljuk a dolgokat. És nyilvánvalóan a forgatókönyv és a szituációk diktálnak, és ha különböző világok vagy különböző országok vannak, meg ehhez hasonló dolgok. Mindez a forgatókönyv minden egyes részével együtt jár.

Mayes C. Rubeo

Nem derült ki, hogy milyen változáson esett át Thor jelmeze, csak azt tudtuk meg, hogy Waititi forgatókönyve nagy hatással volt arra, hogy Chris Hemsworth mit fog viselni a filmben. Thort utoljára a Bosszúállók: Végjátékban láttuk egy minimalista uniformisban, ami egyben tisztelgés volt az eredeti kosztümje előtt, másfelől pedig az egyedi vonások megmaradtak a Thor: Ragnarökből.

Thor: Szerelem és mennydörgés bemutatóját 2022. május 6-ára halasztották.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.