Jurassic Park

Box Office-figyelő 2020/26. hét: A Jurassic Park ismét elfoglalta méltó helyét a lista tetején, közel 3 évtizeddel a bemutatója után

A régi klasszikusok még ma is veretlenek.

Az Egyesült Államokban várhatóan július végéig nem érkezik új premier a mozikba, így addig zárva is tartanak. Szegény amerikai barátaink nem olyan szerencsések, hiszen mi már a héten mozizhatunk, bár új filmet itthon sem mutatnak be, csak korábbi alkotásokat vetítenek, és kisebb moziláncokban. Ennek ellenére Steven Spielberg örök klasszikusa megtalálta az utat, a bevételi lista tetejére, ami igen szép teljesítmény egy 27 évvel ezelőtt bemutatott filmtől.

Nagyjából 230 helyszínen, nagyjából 517,600 dolláros bevétellel végzett az élen, ezzel megnyerve a hétvégét. Ami még mindenképpen említésre méltó, hogy Steven Spielberg kibérelte magának a dobogó két felső fokát, mert második helyre a Cápával sikerült odaérnie. A cápák pedig éppen csak lemaradtak a dinók mögött, 516,300 dollárt gyűjtöttek össze 187 helyszínen. Érdemes lenne megnézni, volt-e már olyan, hogy egy rendező két filmje végzett a box-office lista élén. Nagy tételben mernénk fogadni, hogy nem.

A Jurassic Park eredetileg 1993. június 11-én került mozikba és eddig 1,045 millió dollárt gyűjtött össze világszinten, az USA-ban pedig vezette az első 3 hétvége bevételi listáját, ahogy most 27 évvel később ismét. A filmet még 2013-ban újra moziba küldték, akkor hozzátett még egy 50 milliót a korábbi bevételeihez.

Az észak-amerikai mozik továbbra is zárva tartanak, így a korábban bejelentett premiereken is toltak kicsit a stúdiók. Várhatóan a Disney újabb feldolgozása, Mulan július 24-én, míg a Warner Bros. és Christopher Nolan eddigi legnagyobb közös projektje a Tenet amiről már írtunk korábban – július 31-én kerül vászonra. De ez még változhat a koronavírus alakulásától függően. Ami biztos, Magyarországon a Tenetet július 30-án nézhetjük meg – legalábbis jelen állás szerint.

Total
1
Shares
Previous Article

A Tony Hawk's Pro Skater 1+2 új deszkásokkal és kipróbálható demóval támad

Next Article

A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!