Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/51. hét: A jedik földbe döngölték a macskákat
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/51. hét: A jedik földbe döngölték a macskákat

A várakozásoknak megfelelően a Star Wars: Skywalker kora végzett a box office lista élén az Egyesült Államokban 175,5 millió dollárral.

757
star wars rise skywalker kylo rey

A várakozásoknak megfelelően a Star Wars: Skywalker kora végzett a box office lista élén az Egyesült Államokban 175,5 millió dollárral.

Ezzel az eredménnyel a Skywalker saga záró epizódja minden idők harmadik legerősebb decemberi nyitóhétvégéjét produkálta, de ezzel még mindig egy kicsit alulmarad a BoxOfficeMojo 200 milliós várakozásához képest. Érdekesség, hogy a film teljes hétvégi bevételének több mint 50%-a pénteki napon jött be. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a kritikák milyen hatással lesznek a film bevételére.

Ren lovagjai

Az előrejelzések valahova 550 millió dollár környékére teszik a végét, ami jóval elmarad az előző két rész eredményeihez képest. A Disney-nek most lesz ideje átgondolni, hogy mit is kezdjen a Star Wars brand-el, mert ha csak a pénzügyi részét nézzük a mozifilmeknek, az emberek kezdenek kicsit elfordulni tőlük. Aggódni azért még nem kell, így is vaskos siker a film, de az intő jelekkel foglalkozni kell, nincs mese.

Második helyen a Jumanji – A következő szint végzett, 56%-os eséssel ért el 26,1 milliót a második hétvégéjén, amivel 10 nap után át is lépte a 100 milliót. Ez kicsivel a várakozások alatt van, de ez egy olyan hétvégén amikor Star Wars filmet mutatnak be, nem meglepetés. Érdekes lesz követni, hogy a Karácsony körüli napokban hogyan teljesít a film. Az előző rész sikere abban rejlett, hogy szinten tudta tartani magát és nagyon alacsony visszaeséseket produkált heteken keresztül. Ha a második rész is tudja tartani majd magát, elégedettek lesznek a Sony-nál is.

Jumanji - A következő szint

Harmadik helyen szintén egy Disney film végzett, a Jégvarázs 2 kicsivel több mint 12 millió dollárt gyűjtött össze és már 386 milliónál jár, világszinten pedig már átlépte az 1,1 milliárdot is, amivel a negyedik olyan animációs film lett, ami elérte ezt a számot. Jár a taps!

És akkor jöjjön minden idők egyik legnagyobb bukása, a Macskák. A sztárparádét felvonultató filmtől senki nem várt olyan eredményeket, amivel esetleg lenyomhatja a Star Wars-t, de ezzel minden várakozást sikerült alulmúlni. Írd és mond 6,5 millió dollárt szedett össze 3380 moziban. Ezzel bekerült minden idők 20 legrosszabb nyitást produkáló filmje közé. A gyenge nyitás mellett még a közönségnek sem tetszett, úgyhogy, ha a film eléri a 20 milliót az USA-ban, akkor azzal már nagyon elégedett lehet a stúdió. A gyártási költségről hivatalos információ nincs, de valahova 80-100 millió dollár közé teszik a szakértők.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Star Wars: Skwalker kora175,5175,5
2.Jumanji – A következő szint26,1101,9
3.Jégvarázs 2.12,3386,5
4.Macskák6,56,5
5.Tőrbe ejtve6,189,5
6.Botrány5,05,4
7.Richard Jewell2,59,5
8.Queen & Slim1,836,5
9.Fekete Karácsony1,87,2
10.Az aszfalt királyai1,8101,9
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.