Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/40. hét: Most kivételesen nem viccelt Joker
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/40. hét: Most kivételesen nem viccelt Joker

Megdőlt az októberi rekord, amit még tavaly a Venom állított be a mozik kasszái előtt.

750
Joker
Forrás: Warner Bros.

Megdőlt az októberi rekord, amit még tavaly a Venom állított be a mozik kasszái előtt.

Az Egyesült Államokban mindössze egy film debütált a mozikasszák előtt, erről is fogunk kicsit hosszabban értekezni. A Warner/DC kicsit módosított a taktikáján és az univerzumépítés helyett inkább a különálló filmek felé vette az irányt. Ennek második mozija az új Joker-film – az első a Shazam! volt. Mindannyian kíváncsian vártuk, hogy mit mutatnak az első számok viszont a legoptimistább jóslatok sem számítottak arra ami történt.

A korábbi legmagasabb októberi nyitóhétvége rekordját a Venom tartja, tavalyról egy 80,2 millió dolláros hétvégével. Ezt kellett túlszárnyalni a Jokernek, ha rekordot akart dönteni. Viszont ez közel sem egyszerű, mivel egy R besorolású filmről beszélünk. Ehhez képest, kedvenc és legfélelmetesebb bohócunk egy bivaly erős 93,5 millió dolláros hétvégével indította tengerentúli kalandját, ami nagyon szépen mutat a bevételi oldalon. Emellett a negyedik legnagyobb nyitóhétvége eredményét is magáénak tudhatja ami az R-rated filmeket illeti és csak a két Deadpool-film, valamint az AZ első része előzi meg.

A kritikákat olvasva (Cinemascore B+, RottenTomatoes) közönség 91%-ra, az IMDb-n jelenleg 9,1-en áll a film, és nem mellesleg nekünk is nagyon tetszett, kritikánkat itt olvashatjátok – valószínűleg a második hétvégén sem fog nagyot zuhanni, de erre azért várnunk kell még egy hetet.

Joker

Ami a nemzetközi eredményeket illeti, az USA mellett még 73 piacon debütált a film, 140,5 milliót rakott még hozzá az észak-amerikai bevételekhez, és a német és francia közönség még csak most következik.
A többi filmről csak említésszerűen néhány mondatban. A Jetikölyök befutott a második helyre 12 millióval és 42%-os eséssel a második hétvégére. A Downton Abbey már 135 milliónál jár világszinten, erre az összegre biztos nem számítottak a készítők. AZ – Második fejezet kicsúszott a top 5-ből, de ezt cseppet sem bánják az alkotók mert a film elérte a 200 millió dolláros bevételt és nemzetközileg is már 436-nál jár, viszont az 500 millió a japánoktól függ, ahol csak november elsején mutatják be.

Box Office – Magyarország

Az USA-hoz hasonlóan itthon is a Jokerre volt kíváncsi mindenki, jól mutatja ezt a 101.383 néző, aki összesen 155 milliós bevételt generált a forgalmazónak. Azzal, hogy az első helyen változás történt a többi film egy-egy helyet hátracsúszott így A Wall Street pillangói második helyen végzett, 40 ezer nézővel az Ad Astra – Út a csillagokba pedig még ráfért a dobogóra kicsit több mint 15 ezer kíváncsi filmrajongóval.

Egy premier volt még a héten a Mi újság, kuflik? című magyar animációs mese, ami a 9. helyen nyitott 4 ezer nézővel és 6 milliós bevétellel. Érdekessége, hogy az Oscar díjra is jelölt M. Tóth Géza az egyik rendezője.

Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...