x
Filmek

Box Office: Egy hétig tartott a Sikoly sikere, a Pókember: Nincs hazaút ismét az élre állt

Egy héttel később már megint egy szuperhős a bevételi lista élén.

Box Office: Egy hétig tartott a Sikoly sikere, a Pókember: Nincs hazaút ismét az élre állt
  • Publishedjanuár 24, 2022

Miután múlt héten a Sikoly legújabb része véget vetett a Pókember: Nincs hazaút című film négyhetes győzelmi sorozatának az amerikai jegybevételi listák élén, a Marvel Studios és a Sony Pictures közös rendezésű filmje az élre állt, és 14,1M dolláros hétvégi bevételével átvette a vezetést ismételten.

A Variety beszámolója szerint a Pókember: Nincs hazaút minden várakozást felülmúlt, hiszen a premiert követően hat héttel később ismét a bevételi listák élére állt a tengerentúlon, és ezzel olyan filmeket előzött be Észak-Amerikában, mint például a Redeeming Love és The King’s Daughter. A Redeeming Love 3,7 millió dollárral a negyedik helyen végzett, a The King’s Daughter pedig 750 ezer dollárja csak a nyolcadik helyre lett elég.

A Pókember: Nincs hazaút már az 1,69 milliárd dollárt tapossa világszerte, ebből 721 millió dollár Észak-Amerikából, 970 millió dollár pedig a világ többi jegypénztárából sikerült összehoznia. Ezzel az egészen elképesztő bevétellel minden idők negyedik legnagyobb amerikai bevételét tudhatja magáénak a film, és csak James Cameron rendezőtől az Avatar (760M dollár), a Bosszúállók: Végjáték (858 millió dollár) és a Star Wars: Az ébredő Erő (936 millió dollár) előzi meg.

A múlt hétvégével hivatalosan is beelőzte az élőszereplős Az oroszlánkirály és a Jurassic World című filmet világszerte, így a lista hatodik fokára ért fel, sorrendben pedig a Pókember legutóbbi kalandját csak a Bosszúállók: Végtelen háború, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Titanic, a Bosszúállók: Végjáték és az Avatar előzi meg.

A Sikoly 12,4 millió dolláros jegyeladással a második helyre ért fel, a slasher-franchise ötödik filmje 59%-os visszaesést produkált az első héthez képest. Két héttel a bemutató után a Sikoly 51,3 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban, 33,6 millió dollárt nemzetközileg és 84,9 millió dollárt globálisan.

Az Énekelj! 2. folyatta jó formáját a korábbi hetek után, ismételten a 3. helyen zárt, miután az ötödik hétvégén 5,7M dollárt forgalmaztak a rajzfilmből. Az egészestés rajzfilm a tengerentúlon 128 millió dollárt, világszerte pedig 241 millió dollárt hozott eddig, és ezzel a pandémia utáni idők legnagyobb bevételére szertevő animációs filmje Hollywoodnak.

Az első ötöt a King’s Man – A kezdetek zárta. A film múlt hétvégén 1,8M dollárt termelt, ezzel pedig az amerikai piacon 31,5M dollárt, míg a nemzetközileg további 105,3M dollárt könyvelhet el eddig.

Sikoly
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.