Főoldal Filmek Box Office: Az Indiana Jones és a sors tárcsája várakozáson alul teljesített a mozikasszáknál, miközben a Flash: A Villám teljesen eltűnt
Filmek

Box Office: Az Indiana Jones és a sors tárcsája várakozáson alul teljesített a mozikasszáknál, miközben a Flash: A Villám teljesen eltűnt

A Lucasfilm sokkal jobb kezdésben bízott, szerény bevétellel nyitott az Indiana Jones 5. része.

283
Indiana Jones és a sors tárcsája
Forrás: Disney

Az Indiana Jones és a sors tárcsája elvitte a hétvégi jegybevételt a tengerentúlon; a box office számai alapján a Lucasfilm új filmje elérte a 130 millió dollárt, amelyből 60 millió dollár Észak-Amerikából, 70 millió dollár pedig a tengerentúlról kasszírozott össze a jegypénztárakból a Comscore jelentése alapján.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája az ötödik része annak a franchise-nak, ami 1981-ben az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatóival kezdődött, és amely egyben Harrison Ford utolsó kalandja a legendás karakter szerepében. A marketing előtt nagyjából 295 millió dolláros költségvetésből készült produkciónak ilyen szerény nyitóhétvégével nem lesz könnyű dolga, ha profitot remél, hiszen a következő hetekben igazi nagyágyúkat mutatnak be a mozikban.

Bár a Box Office Mojo szerint az amerikai nyitóteljesítménye elég volt ahhoz, hogy túlszárnyalja az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói 8,3 millió dolláros, az Indiana Jones és a végzet temploma 25,3 millió dolláros és az Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjárat 29,3 millió dolláros bevételét, sőt még a sokat kritizált 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 100,1M dolláros debütálását is megdöntse. Apropó, a sokat kritizált negyedik rész 317,1 millió dollárral zárt globálisan 2008-ban.

Egyszerű dolga nem lesz, ha figyelembe vesszük a kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes pontszámait. A franchise leggyengébb és legrosszabb részének tartott A kristálykoponya királysága a kritikusoktól 77%-ot, a közönségtől pedig 53%-ot kapott, míg A sors tárcsája a kritikusoktól 68%-ot, a közönségtől viszont sokkal jobb, 88%-ot.

A második helyen a Pókember: A pókverzumon át végzett 11,5 millió dollárral, ami mindössze 39%-os visszaesést jelentett az előző hétvégéhez képest. A legújabb Pókember-film észak-amerikai összbevétele 339,87 millió dollárra ugrott, globálisan pedig a 607 millió dollárt is átlépte a Sony Pictures animációs rajzfilmje.

Az Elemi szintén 39%-os visszaesést produkált, ami 11,5 millió dolláros amerikai jegyeladással a harmadik helyre volt elég. A Pixar Studios legújabb rajzfilmje Észak-Amerikában 89 millió dollárt hozott, globálisan pedig 187 millió dollárt.

A negyedik helyen Jennifer Lawrence főszereplésével készült Barátnőt felveszünk című filmje végzett 7,5 millió dollárral, az ötödik helyre pedig a Transformers: A fenevadak kora állhatott fel 7 millió dollárral. A Flash: A Villám sajnos a harmadik hétvégén egészen a 8. helyre esett vissza, a jegyeladásokból mindössze 5 millió dollár jött össze. A DC Studios legújabb filmjének bevétele 67%-os visszaesést jelent az előző hétvégéhez képest, összesítve 99,2M dollárt keresett Észak-Amerikában és 245,3M dollárt világszerte.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...