Főoldal Filmek Box Office: A Super Mario Bros.: A film belépett az 1 milliárd dolláros filmek közé
Filmek

Box Office: A Super Mario Bros.: A film belépett az 1 milliárd dolláros filmek közé

Mario és barátai ezen a héten sem találtak legyőzőre a jegykasszáknál, és újabb mérföldkőhöz érkezett.

282
Super Mario Bros.: A film

A Super Mario Bros.: A film vasárnap estére átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt az amerikai jegypénztáraknál, ezzel a 10. animációs film lett, amelynek sikerült elérnie ezt a mérföldkövet. Ehhez pusztán csak 26 napra volt szüksége a Super Mario Bros.: A filmnek, a nagyszerű számok mellett pedig behúzta a hétvégét is Észak-Amerikában.

Amellett, hogy ez a 10. animációs film, amely átlépte az 1 milliárd dollárt, minden idők 10. legnagyobb animációs filmje is, mivel mostanra olyan filmeket előzött meg a bevételi listákon, mint a Gru 2. és a Minyonok: Gru felemelkedése. A tengerentúli hétvégi bevételi listán a Super Mario Bros.: A film további 40 millió dollárt hozott, így ezzel az észak-amerikai összbevétel elérte a 490 millió dollárt. Nemzetközi szinten a film 68,31 millió dollárt hozott, a nemzetközi mozikban pedig 532,45 millió dollárnál tart.

Egy másik érdekesség, hogy az Illumination harmadik olyan filmje ez, amely 1 milliárd dollárt keresett a Minyonok és a Gru 3. után, illetve Mario és barátai minden idők hetedik legnagyobb bevételt hozó filmjét hozták össze a Universal stúdiónak, mivel legyőzte a Jurassic World: Világuralom című folytatást és az eredeti Grut is.

Bár a film menetelése töretlennek tűnik a jegykasszáknál világszerte, ez azonban jövő héten változni fog, hiszen érkezik a Marvel Studios legújabb mozifilmje. Május elején mutatják be James Gunn írótól és rendezőtől A galaxis őrzői: 3. részt világszerte, ami kétségtelenül az eladások élére ugrik majd.

Az elmúlt hét győztese még az Evil Dead Rise, ami 12 millió dollárral felért a második helyre – derül ki a Comscore adataiból. Ezen a héten mutatták be az amerikai mozikban az Are You There God? It’s Me, Margaret című filmet is, és 6,8 millió dollárral a harmadik helyen zárt, a John Wick: 4. felvonás 5 millió dollárral a negyedik lett, a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület pedig 4,1 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Super Mario Bros.: A film
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Gonosz halott - Az ébredés
Filmek

Egy tehetséges, újonc rendezővel készül a következő Gonosz halott

A Gonosz halott - Az ébredés után érkezik az új rész, amely...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.