Főoldal Filmek A galaxis őrzői: 3. rész kritikáinak pontszámai alapján a franchise legalacsonyabbra értékelt filmje lett a trilógia befejező része
Filmek

A galaxis őrzői: 3. rész kritikáinak pontszámai alapján a franchise legalacsonyabbra értékelt filmje lett a trilógia befejező része

Az első reakciókból soha nem szabad kiindulni, mert a kritikák már egészen más véleménnyel vannak a Galaxis Őrzőinek új kalandjáról.

355
A galaxis őrzői: 3. rész

Múlt héten még arról árulkodtak az első reakciók, hogy A galaxis őrzői: 3. rész a Bosszúállók: Végjáték óta készült legjobb Marvel-film, hétvégén azonban lejárt az embargó az írásos kritikákról, ami már tisztább képet fest James Gunn befejező filmjéről. Miután elülepedett a por a nagy felhajtás után, a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes szerint ez lett a franchise leggyengébb része.

Több mint 100 értékelést számolt össze a Rotten Tomatoes szerkesztősége, miután pénteken lejárt az embargó. Az első írásos kritikák már nagyon pozitívak voltak, 91% volt olvasható a Marvel Moziverzum legújabb része mellett, ám az elmúlt 48 órában fokozatosan csökkent.

A cikk írásának pillanatában a trilógia befejező része 78%-on áll az oldalon, ami sajnos azt jelenti, hogy ez a trilógia legalacsonyabbra értékelt része. A 2014-ben bemutatott A galaxis őrzői 92%-on áll még mindig, míg A galaxis őrzői vol. 2 85%-ot kapott. A harmadik rész a rosszabb pontszám ellenére még mindig viseli a “Certified Fresh” jelzőt, amit akkor érdemel ki egy film, ha a pontszám 75% felett van. Fontos azonban kiemelnünk, hogy sok kritikus nem nézte jó szemmel, hogy ez lesz a Galaxis Őrzői utolsó kalandja, és keményebben fogalmaztak. Akadtak olyanok is, akik ráuntak a képregényfilmekre, és bosszújukat éppen James Gunn várva várt folytatásán töltötték ki.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “a Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI: 3. RÉSZ-ben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…”

A filmet írta és rendezte Gunn, amelyben Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel mint Groot, Bradley Cooper mint Mordály, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Will Poulter és Maria Bakalova szerepel.

A galaxis őrzői: 3. rész magyar bemutatója 2023. május 4-én lesz.

A galaxis őrzői: 3. rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...

Superman: Legacy
Filmek

A forgatás első napján megosztott egy képet Superman jelmezéről James Gunn

Az első kép Superman új jelmezéről, és a film címe is változott.