Főoldal Filmek Box Office: A Kék Bogár lett a DC leggyengébben nyitó filmje, de még így is legyőzte a Barbie-t
Filmek

Box Office: A Kék Bogár lett a DC leggyengébben nyitó filmje, de még így is legyőzte a Barbie-t

A Wonder Woman 1984 óta nem nyitott ennyire gyengén DC-film a kasszáknál, mint a Kék Bogár.

240
Kék Bogár

A Barbie négy egymást követő hétvégi szériája után az amerikai bevételi lista élére új mozifilm állhatott fel, miután a DC Studios legújabb filmje, a Kék Bogár behúzta a múlt hétvégét, ám örömre nem lehet oka a stúdiónak. Sajnos mindezt úgy sikerült elérnie, hogy a jegyeladások nem szárnyalták túl a 25,4 millió dolláros bevételt Észak-Amerikában.

A Comscore jelentése szerint a Kék Bogár a tengerentúlon további 18,0 millió dollárt hozott, így világszerte 64 piacon összesen 43,4 millió dollárt keresett. A szuperhős amerikai bemutatkozója gyengébb volt, mint a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag 26,2 millió dolláros nyitása, valamint a Shazam! Az istenek haragja 30,1 millió dolláros és a Ragadozó madarak 33,0 millió dolláros nyitóbevétele. A Wonder Woman 1984 16,7 millió dolláros bevételét felülmúlta, de azt a filmet a COVID-19 járvány idején mutatták be, amikor a mozik a világ legtöbb pontján bezárták, s a start napján a filmet egyidőben vetítették a mozitermekben és az HBO Maxen.

Remélhetőleg a film hangulata és a rákapcsolt marketing felpörgeti majd a jegyeladásokat a következő hetekben, így a több mint 100 millió dolláros büdzsé és a további markegintköltség megtérül majd. Nem jött jókor a film körüli zűrzavar sem, ami nagyban befolyásolja a dolgokat, mivel James Gunn legutóbb azt nyilatkozta, hogy a Kék Bogár egyszerre zárja a Zack Snyder univerzumát és indítja az újjáépített DC Univerzumot. Ezzel a kijelentésével csak annyi a probléma, hogy hasonlókat mondott a Flash: A Villám bemutatója előtt is, ám az a film a Warner Bros. egyik legnagyobb fiaskója lett az elmúlt 100 évben.

A Barbie az ötödik hétvégéjén is remekelt, Észak-Amerikában 21,5 millió dollárral, nemzetközileg pedig 26,7 millió dollárral zárta a hetet. Ez mindössze 36%-os csökkenést jelent az amerikai mozikban, vagyis továbbra is nagy sokan váltanak jegyet Greta Gerwig és Margot Robbie filmjére. Világszerte a Barbie 1,26 milliárd dollárnál tart.

Az Oppenheimer az ötödik hétvégéjén 10,6 millió dollárral a harmadik helyen zárt az amerikai mozikban és 32 millió dollárral nemzetközileg. Világviszonylatban Christopher Nolan filmje 717,84 millió dollárig jutott.

A Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz 8,43 millió dollárral a negyedik helyet szerezte meg, és globálisan 118,43 millió dollárnál tartanak az animációs rajzfilm hősei, a múlt hétvégén bemutatott Kivert kutyák pedig 8,3 millió dollárral a box office lista 5. helyére volt elég.

Barbie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...