Boba Fett lehetett volna a Star Wars 1313 főszereplője

Csak hogy ezt már régóta tudni, a sajtó mégis csak most kapta föl.

Csak hogy ezt már régóta tudni, a sajtó mégis csak most kapta föl.

Futótűzként terjedt a gaming sajtóban a tegnapi napon, hogy egy új kileakelt screenshot megmutatja ki is lett volna a hét esztendeje elkaszált Star Wars 1313 főszereplője. A Redditen publikált képen Boba Fett látható.

A gond mindössze csak annyi, hogy az információ nem új. A kép már tavaly is megjelent a LucasArts Twitterén, maga a tény – miszerint egyenesen George Lucas kérésére került a kaland élére a jól ismert fejvadász a munka lelövése előtti utolsó fázisában – pedig több helyen is napvilágot látott már korábban. Például a Kotaku oknyomozója, Jason Scheirer is írt róla az említett oldalon, de a három éve megjelent Blood, Sweat and Pixels című remek, videojátékok fejlesztésének hátteréről szóló könyvében is.

Persze egy újszülöttnek minden vicc új és mi is sajnáljuk a Star Wars 1313 elkaszálását, de bizonyára jó oka volt minderre a Disneynek, akik épp akkoriban vették át az irányítást a Star Wars franchise felett (a szóbeszéd szerint nagyon nem volt kész a játék a többéves fejlesztés dacára és a főszereplő csereberéje csak alátámasztani látszik ezt).

A mostani eset viszont sajnos nagyon is jól mutatja, hogyan működik manapság a hírvivés. A legtöbb helyen (tisztelet a kivételnek) ellenőrzés és gondolkodás nélkül lehozták a hírt, “sebaj, majd lehet még egyet írni a cáfolattal” alapon. Pedig kis odafigyeléssel minőségibb tartalmat lehetne az olvasók elé tárni és akkor talán a dezinformációból és tévhitekből is kevesebb lenne.

(Egyébként most érkezett egy friss pletyka, mely szerint Luke Skywalker édesapja maga Darth Vader nagyúr lehetett. Már készül az exkluzív többoldalas elemzésünk a témában….)

Total
0
Shares
Previous Article

A Splash Damage egy Stadia exkluzív címen dolgozik

Next Article

Ethan Hawke szerint a negyedik Mielőtt-mozi a koronavírus-járvány idején játszódhat

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!