Főoldal Filmek Bob Iger elárulta, hogy a Disney gyorsan megölte azokat a projekteket, amelyekben nem bíztak
Filmek

Bob Iger elárulta, hogy a Disney gyorsan megölte azokat a projekteket, amelyekben nem bíztak

A Disney több projektet is elvetett, miután felülvizsgálták a filmes terveiket.

426
Bob Iger

Pocsék évet tudhat maga mögött a Disney. 2023 nem alakult jól Hollywood legnagyobb filmstúdiója számára, próbál talpra állni, ahogy Bob Iger vezérigazgató kiemelte negyedéves beszámolójában, hogy a vállalat csendben lemondott néhány projektről, amelyekben nem bíztak. A Marvel Studios is érintett a visszalépésben.

A The Hollywood Reporter kiszúrta Bob Iger beszédét a Morgan Stanley pénzügyi szolgáltató cég által rendezett konferencián, ahol a Disney elnök-vezérigazgatója a tervekről beszélt. Kiemelte, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a vállalat filmrészlege ismét nyereséges legyen. Elismerte, hogy a stúdió félretett néhány projektet, mondván, hogy azok nem voltak “elég erősek” a palettájukhoz.

“Meg kell ölnöd olyan dolgokat, amelyekben már nem hiszel, és ez nem könnyű ebben az üzletágban, mert vagy már elkezdted, vagy elvesztegetett költséged, vagy a kapcsolatod az alkalmazottaiddal, vagy a kreatív közösséggel” – magyarázta Iger. “Nem könnyű dolog, de meg kell hoznod ezeket a nehéz döntéseket. Mi is meghoztuk ezeket a nehéz döntéseket. Nem a nyilvánosság előtt tettük, de már leállítottunk néhány olyan projektet, amelyről úgy éreztük, hogy nem elég erős.”

Iger nem árulta el, hogy mely projekteket dobták ki, de ezzel megerősítést nyert az, hogy a Warner Bros. mellett más stúdiók is felülvizsgálták a terveiket. Legalább egy olyan filmről tudni, amit a Disney törölt az ütemtervből: a Magazine Dreams, egy Sundance-dráma Jonathan Majors főszereplésével, amelyet a Disney tulajdonában lévő Searchlight Pictures forgalmaz. Miután Majors-t bűnösnek találták családon belüli bántalmazással kapcsolatos perben, a Disney lemondott a filmről.

A Marvel Studios sem ússza meg a megszorítást

Iger beszédében kitért a Marvel Moziverzum lejtmenetére is, miszerint elfáradtak a szuperhősök. Egyenesen visszautasította ezt a gondolatot, mondván, hogy ez inkább a minőség kérdése, mintsem mennyiség.

Sokan azt hiszik, hogy elfáradt ez a közönség. De nem erről van szó, pusztán nagyszerű filmeket akarnak. És ha nagyszerűt építesz, akkor meg fogják nézni, és erre számtalan példa van. A fókusz nagyon fontos. Csökkentettük a Marvel termelését, mind a filmek, mind a tévéműsorok számát, és ez tényleg kritikussá válik, de jól érzem magam a csapattal. Jó a megérzésem az IP-vel kapcsolatban, amit készítünk. Sok projektről beszéltem. Évekre előre tekintünk.

Bob Iger

Nehéz volt a tavalyi év a Disney számára. A médiakonglomerátum több problémával is szembesülni kényszerült, az elbocsátásoktól kezdve a Disney+ veszteségeivel, az Indiana Jones és a sors tárcsája, illetve a Marvelek csalódást keltő szerepléseivel a kasszáknál. Az idei év jobb lehet, nyár elején érkezik A majmok bolygója: A birodalom, az Agymanók 2., de talán a 2024-es év egyik legjobban várt filmje hozhatja el az áttörést a Disney számára. Iger úgy fogalmazott, hogy a “Deadpool & Rozsomák hosszú idő óta az egyik legsikeresebb Marvel-film lesz [a Disney] számára”.

Deadpool & Rozsomák
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.