Wide Screen
Image default
Filmek

Bob Iger, a Disney vezető embere is beszállt a Marvel-filmek körüli vitába

Lassan másról sem lehet olvasni, minthogy ki szereti és ki utálja a Marvel-filmeket, miután Martin Scorsese elindított egy lavinát.

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója sem hagyta szó nélkül Martin Scorsese és Francis Ford Coppola negatív véleményét a Marvel-filmekről. A The Irishman rendezője, Scorsese még hónap elején mondott csúnyát a Marvelről, melyben vidámparki kalandhoz hasonlította az alkotásokat, és hogy ezeknek a filmeknek nincs keresnivalójuk mozikban. A megnyilvánulásból vita kerekedett ki, és az elmúlt hetekben különféle vélemények születtek a témában, vannak, akik pártolják a Marvel Studios alkotásait, de akadnak olyanok is, akik őket okolják a filmipar bukdácsolásáért.

A Marvel Moziverzum szereplői, köztük Robert Downey Jr., James Gunn, Joss Whedon és Samuel L. Jackson, de még Kevin Smith és Damon Lindelof is reagált a kritikára. Mindannyiuk álláspontja azt tükrözi, hogy rendkívül hálásak Scorsesenak Hollywood töretlen hozzájárulásáért, de most nem értenek egyet a rendezőóriással. A napokban A Keresztapa rendezője, Coppola is beszállt a vitába, aki egyenesen „hitványnak” írta le a Marvelt.

Már csak a Disney vezetője hiányzott a sorból, most azonban Bob Iger is beállt a sorba, aki a Wall Street Journal’s Tech Live eseményen elmondta véleményét Scorsese és Coppola negatív véleményéről.

Francis a megvetendő szavakkal írta le ezeket a filmeket, amit én arra használnék, ha valaki tömegmészárlást követ el. Nem értem, hogy miért kritizálnak bennünket, mikor olyan filmeket készítünk, amikre nyilvánvalóan emberek millió mennek el, hogy jól érezzék magukat. Össze vagyok zavarodva. Ha filmeken akarnak morgolódni, minden joguk megvan rá. Nem zavar, kivéve, ha olyan emberek nevében beszélnek, akik ezeken a filmeken dolgoztak, mert rájuk nézve tiszteletlennek érzem, akik ugyanolyan lelkesen és kreatív hozzáállással dolgoztak ezeken a filmeken, mint az ő emberei. Arról mesélnek nekem, hogy Ryan Coogler rendező Fekete Párduc alkotása miatt kevesebbet ér, mint amit Marty Scorsese vagy Francis Ford Coppola valaha alkotott? Ne már!

Mindenkinek joga van elmondania véleményét, de talán Iger kissé messzire ment, mikor a Fekete Párduc-filmet példaként hozta fel. Függetlenül attól, hogy milyen alkotásról van szó, legyen az szuperhősfilm vagy művészfilm, a mögöttük álló csapat sok és kemény munkát feccöl bele, és ezt a Disney vezetője is kiemelte.

Bob Iger

Még több a témában...

Premierdátumot kapott a Fekete Özvegy-film, és borult a teljes 4. fázis menetrendje

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Thor: Sötét világ

Kévés Bence Mihály

Scarlett Johansson szerint a Fekete Özvegy-film egy családi dráma lesz

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat