Főoldal Filmek Beszámolók szerint elhalaszthatják a 2021-es Oscar-díj ünnepséget is
Filmek

Beszámolók szerint elhalaszthatják a 2021-es Oscar-díj ünnepséget is

Külföldi jelentések szerint benne van a pakliban, hogy elhalasztják a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadó ünnepségét, amire 1929 óta nem volt példa.

427
Oscar

A filmipart keményen sújtotta a világjárvány, miután Hollywood összes stúdiója leállt hosszú hetekre, hónapokra, a színházak és mozik bezártak és végül a stúdiók sorra mondják le az idei bemutatókat az év egy későbbi időpontjára halasztva, vagy legrosszabb esetben a biztos 2021-es premiert választják a nagy blockbustereknél. Még mindig nincs kidolgozott terv arra, hogy a mozik mikor fognak kinyitni újra, de a világ szeme most két alkotáson van: Christopher Nolan új sci-fijének, a Tenet-nek a bemutatóján és a Disney élőszereplős Mulan feldolgozásán.

A két filmet július közepén és végén tervezik bemutatni, és sokan ezt az időpontot gondolják az újrakezdésre, hiszen a Warner Bros. kőbe véste, csak abban az esetben fogják bemutatni a Tenetet, ha a világ mozijainak legalább a 80 százaléka kinyit addigra. Ha erre nem kerül sor, törlik a bemutatót, s augusztusban újra megpróbálhatják, de stúdióbennfentes hírek szerint nem lesz második esély, akkor decemberig minden bemutatót lefújnak a stúdiók.

Többekben felmerült már a kérdés, hogy ha idén nem mutatnak be filmeket, akkor az milyen hatással lesz a 2021-es Oscar-díjra, megtartják-e az ünnepséget vagy eltolják azt is, hogy legyen miből választani. A Filmakadémia nemrég egy szokatlan és meglepő bejelentést tett, miszerint a 2020-ban megjelenő úgynevezett VOD exkluzív tartalmakat is számításba veszik, tekintettel a kialakult helyzetre. Egy másik bejelentés értelmében nagyobb támogatást kapnak a Los Angeles területén kívülre eső színházi rendezvények is.

A Variety értesülései szerint az Akadémia még nem döntött, de nagyon hajlik afelé, hogy lemondják a 2021 februári díjátadó ünnepséget, és egy későbbi időpontban tartják meg a filmipar legrangosabb eseményét. Hivatalos kommünikét erről még nem olvastunk, valószínűleg ők is a Tenet és a Mulan bemutatóját várják, s csak utána hozzák meg a hivatalos végső döntést.

A Tenet július 16-án kerül a mozikba, míg a Mulan egy hétre rá, július 23-án.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Szegény párák
Filmek

A legjobb filmnek járó díjra is jelölt Szegény párák hamarosan elérhető lesz Disney+-on

Az Oscar-díjat nyert Szegény párák hamarosan streamelhető a Disney+-on.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Oscar
BREAKINGFilmek

Oscar 2024: Íme a nyertesek listája

Kiosztották a legjobb filmeknek járó díjakat. Ők lettek az Oscar 2024 nyertesei.