Oscar

Beszámolók szerint elhalaszthatják a 2021-es Oscar-díj ünnepséget is

Külföldi jelentések szerint benne van a pakliban, hogy elhalasztják a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadó ünnepségét, amire 1929 óta nem volt példa.

A filmipart keményen sújtotta a világjárvány, miután Hollywood összes stúdiója leállt hosszú hetekre, hónapokra, a színházak és mozik bezártak és végül a stúdiók sorra mondják le az idei bemutatókat az év egy későbbi időpontjára halasztva, vagy legrosszabb esetben a biztos 2021-es premiert választják a nagy blockbustereknél. Még mindig nincs kidolgozott terv arra, hogy a mozik mikor fognak kinyitni újra, de a világ szeme most két alkotáson van: Christopher Nolan új sci-fijének, a Tenet-nek a bemutatóján és a Disney élőszereplős Mulan feldolgozásán.

A két filmet július közepén és végén tervezik bemutatni, és sokan ezt az időpontot gondolják az újrakezdésre, hiszen a Warner Bros. kőbe véste, csak abban az esetben fogják bemutatni a Tenetet, ha a világ mozijainak legalább a 80 százaléka kinyit addigra. Ha erre nem kerül sor, törlik a bemutatót, s augusztusban újra megpróbálhatják, de stúdióbennfentes hírek szerint nem lesz második esély, akkor decemberig minden bemutatót lefújnak a stúdiók.

Többekben felmerült már a kérdés, hogy ha idén nem mutatnak be filmeket, akkor az milyen hatással lesz a 2021-es Oscar-díjra, megtartják-e az ünnepséget vagy eltolják azt is, hogy legyen miből választani. A Filmakadémia nemrég egy szokatlan és meglepő bejelentést tett, miszerint a 2020-ban megjelenő úgynevezett VOD exkluzív tartalmakat is számításba veszik, tekintettel a kialakult helyzetre. Egy másik bejelentés értelmében nagyobb támogatást kapnak a Los Angeles területén kívülre eső színházi rendezvények is.

A Variety értesülései szerint az Akadémia még nem döntött, de nagyon hajlik afelé, hogy lemondják a 2021 februári díjátadó ünnepséget, és egy későbbi időpontban tartják meg a filmipar legrangosabb eseményét. Hivatalos kommünikét erről még nem olvastunk, valószínűleg ők is a Tenet és a Mulan bemutatóját várják, s csak utána hozzák meg a hivatalos végső döntést.

A Tenet július 16-án kerül a mozikba, míg a Mulan egy hétre rá, július 23-án.

Total
0
Shares
Previous Article
Boba Fett

Mégsem Temuera Morrison bújik Boba Fett páncéljába, hanem Timothy Olyphant kelti életre?

Next Article
Suicide Squad - Öngyilkos osztag

A Suicide Squad újraforgatása vetett véget Harley Quinn és Deadshot romantikus viszonyának

Related Posts