x
Filmek

Ben Affleck alkoholproblémái miatt veszítheti el a Batman szerepét

Ben Affleck ismét alkoholproblémákkal küzd, ami pontot tehet a hosszú ideje tartó kálváriára, hogy ki lesz Batman Matt Reeves filmjében.

Ben Affleck alkoholproblémái miatt veszítheti el a Batman szerepét
  • Publishedaugusztus 29, 2018

Ben Affleck ismét alkoholproblémákkal küzd, ami pontot tehet a hosszú ideje tartó kálváriára, hogy ki lesz Batman Matt Reeves filmjében.

Már több, mint egy éve tart a The Batman forgatását megelőző aggasztó pletyka áradat, mely végső soron ahhoz vezetett, hogy Ben Affleck lemondott a rendezői teendőiről, s átadta a széket Matt Reevesnek. Nemsokkal a bejelentés után már arról lehetett olvasni, hogy talán a főszerepet is kénytelen lesz átadni, merthogy Reeves elgondolása szerint sokkal fiatalabb színésznek kéne adni a szerepet, ergo több évre tervez Bruce Wayne karakterével.

Mindeddig a stúdió és a színész is cáfolta a híreket, hogy nem ő lenne Batman az önálló részben, azonban most napvilágot látott egy hír, mely szerint Affleck újra alkoholproblémákkal küzd, s múlt héten harmadszor ment rehabilitációra. Ez pedig komoly fejtörést okoz a stúdiónak, aki emiatt összehívott egy ügyvédekből és kockázat-elemzőkből álló megbeszélést, hogy átbeszéljék és felmérjék a biztosítással járó anyagi dolgokat. A The Wrap értesülése szerint a stúdió annyira nagyra teszi a biztosítás összegét, mint amekkora a The Batman néven futó projekt gyártási költsége lesz.

Több mint valószínű, hogy a stúdió leváltja Ben Afflecket, mert a biztosítási költség a tetőfokra hágott. A színész még benne is lenne, de a biztosítás nagyon magas lenne rá, valószínűleg felérne a film büdzséjével.

Bennfentesek a lapnak azt is elárulták, hogy a biztosítási összeggel a film gyártási költsége így akár a 450 millió dollárt is elérheti, és ebben még nincs is benne a marketingkampány, amire óriási szükség lesz a sok rémisztő hír után.

Hasonló problémákkal találta szembe magát Robert Downey Jr. a ’90-es és a 2000-es évek elején, amikor a színész drogproblémákkal küzdött. A The Gingerbread Man producere, Robert Altman elárulta a Los Angeles Timesnak, hogy egy 30 millió dollárból gazdálkodó film esetén a színész biztosítása akár az 1 milliárd dollárt is elérhette volna, így mondhatni hazardíroztak a színésszel és a forgatással. Később Mel Gibson volt az, aki kiállt a színész mellett, s saját kezűleg finanszírozta a biztosítást, hogy a 2003-as The Singing Detective filmben szerephez jusson Robert Downey Jr.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.