Főoldal Játékok Bemutatták az Xbox next-gen fejhallgatóját is
Játékok

Bemutatták az Xbox next-gen fejhallgatóját is

Egy egészen zseniális szerkezetről rántotta nemrég le a leplet a Microsoft.

497

A generáció egyik hívószava és alapelve, hogy sokkal jobb hangminőséget kell produkálni a játékokban, mint az előző gépek tették azt. Mindkét oldal konzolja rendelkezik saját hangfeldolgozóval és mind a Tempest 3D a Sony oldaláról, mind a Windows Sonic a Microsoft felől, nagyon ígéretes megoldások. Az elmondottak szerint, ezek hangzása rengeteget fog dobni a játékélményen.

A váltás elején, egy kicsit kullog az Xbox a PlayStation után, azonban egészen gyorsan zárkóznak is fel. Már tudhatjuk, a Series gépek irányítói nem hoznak semmi olyan forradalmit, mint a DualSense teszi azt a PS-nél. Már körbeküldtek egy felmérést, hogy egy esetleges új eszköznél szeretnénk-e ezeket a funkciókat az Xbox-hoz is. Eddig az új konzolokhoz dedikált fejhallgatóval sem rendelkeztek, most azonban ez is változni fog.

Az elnevezése egyszerűen Xbox Wireless Headset lesz, ami az ígéretek szerint a kategória legjobb hangzását fogja elhozni számunkra. Olyan innovációkat szerettek volna belegyömöszölni, amik eddig nem voltak elérhetőek ebben az ársávban. Az a csapat dolgozott rajta, akik megalkották az Xbox egyedi vezeték nélküli technológiáját és számtalan órát áldoztak a megfelelő hangzás megtalálására. 

A fejhallgató támogatni fogja mind a Wndows Sonic, a Dolby Atmos, és a DTS Headphone: X szabványokat is, amelyek gondoskodnak majd a lehengerlő térérzetről. Nem csak hallani fogunk azonban jól, hanem hallatszani is. Remek mikrofont szereltek a szerkezetbe, ami így kristálytiszta kommunikációt tesz lehetővé a barátainkkal. Az intelligens rendszer érzékeli amikor beszélünk, és az idő többi részében némítva tartja a mikrofont. 

A maximum komfort is a legfontosabb dolgok közé tartozott a tervezés során, így igazán hosszú ideig lehet ezt is viselni. A szerkezetek dizájn szempontjából is mennek a konzolokhoz, akárcsak a PlayStation esetében. Természetesen nem csak a Series gépekhez lehet majd használni, hanem kompatibilis lesz a One családdal és a Windows 10-zel is. Bluetooth kapcsolattal használható lesz telefonokkal és egyszerre lehet párosítani ezekhez és az Xboxhoz is.

A töltés is egészen gyorsnak ígérkezik, egy mindössze 30 perces etappal 4 órányi játékidőt szerzünk magunknak. Ha teljesen teli szeretnénk tenni, az 3 órát fog igénybe venni és 15 órán keresztül tudjuk majd nyüstölni. A szerkezet 99 dollárba fog kerülni, ami a Sony áraiból kiindulva, itthon olyan 37 ezer forintot fog majd jelenteni. Már előrendelhető és március 16-án kaphatjuk majd kézhez ezeket.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...