x
Előzetesek

Bemutatták az Uncharted előzetesét, tele játékutalásokkal, és mindezt magyar szinkronnal

Ez lesz Nate első nagy kalandja.

  • Publishedoktóber 21, 2021

Ez tényleg egy eredettörténet lesz, ahogy arra utalt korábban Tom Holland. Tegnap este már megosztottunk veletek egy részletet a trailerből, és jeleztük, hogy a mai napon befut a nagy előzetes is. Nos, nem tévedtünk, délután a Sony Pictures közzétette a nagy előzetest a filmből, majd nem sokkal később a film hazai forgalmazója, az InterCom is megosztott egy magyar szinkronos verziót hozzá.

Egy örökkévalóságnak tűnt a projekt. A zűrös előkészületek után, a rendezők sorra álltak fel, s hagyták ott a projektet, míg végül a Venom rendezője, Ruben Fleischer kapott szerződést. A forgatást még tavaly elkezdték, és egészen év elejéig tartott. Eddig csak képeket láttunk a filmről, és néhány beszámolót a teaser felvételekről. A Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével forgatott Uncharted c. film első előzetese olyan nagy jeleneteket tartalmaz, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a film alapjául szolgáló játéksorozat egyes részeire, magyarul ezzel próbáltak kedveskedni a játék szerelmeseinek.

A trailerben a fiatal Nathan Drake (Tom Holland) csaposként találkozik egy bárban, mielőtt Mark Wahlberg által alakított Sullyval, s életük legnagyobb kalandjába vágnának. Utalást kapunk Nathan testvérére, Samre is, akivel a játékosok a franchise utolsó részében, az Uncharted 4: A Thief’s Endben találkoztak. Antonio Banderas is bemutatkozik, egy rivális kincsvadász karaktert játszik a filmben, amolyan főellenség szerepét tölti be. A karakterbemutatásokból értelmezzük a látottakat. Több olyan jelenettel is találkozunk, amelyeket mintha a játékokból emeltek volna át, egy partra vetett kalózhajótól kezdve az Uncharted 3 azon jelenetéig, amelyben Drake-et egy teherszállító repülőgépből kidobják, s a főhős a rakományon keresztül visszamászik a repülőgép rakodóterébe. A látvány mellett érdemes figyelni a zenei aláfestésre is, ugyanis olyan zenei betétek  is felcsendülnek a bő kétperces videó során, amelyekre a fizetők emlékezhetnek a játékokból.

És ha esetleg az angol előzetesre lennél kíváncsi, akkor ajánljuk megtekintésre a lenti videót.

A trailerből arra a régóta húzódó kérdésre is választ kaptunk, hogy Mark Wahlberg Sullyjának lesz-e bajusza – a válasz, úgy tűnik, hogy nem lesz, legalábbis az elején nem. A film február 18-án érkezik és kizárólag a mozikban kerül bemutatásra, hiába a nagy streaming kánaán, a Sony Pictures az új filmjeit csak a mozikban mutatja be, majd később pedig a Netflix tartalmai között is elérhető lesz.

Az előzetes után az Uncharted 4 társrendezője, Neil Druckmann – a Naughty Dog elnöke – blogbejegyzésében megemlítette, hogy Ruben Fleischer rendező küldetése az volt, hogy a filmet “a játék hardcore rajongóinak és azoknak is elkészítse, akik még nem ismerik a franchise-t”. Véleménye szerint “mindkét tábort egyformán szórakoztatja majd ez a hihetetlenül szórakoztató és akciódús film”.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.