Főoldal Sorozatok Bemutatjuk az Ahsoka fontosabb szereplőit
Sorozatok

Bemutatjuk az Ahsoka fontosabb szereplőit

Összeszedtük, hogy ki kicsoda az érkező Ahsoka-sorozatban.

466
Ahsoka

A hamarosan induló Ahsoka sorozat a rajongók által „Mandóverzumra” keresztelt összefüggő történet legújabb eleme, mely egyben a Star Wars: Lázadók című animációs széria folytatása is. A produceri, írói és rendezpi feladatokat egyaránt az említett sorozat alkotója, Dave Filoni látta el, akinek így lehetősége nyílt számos karaktert először megjeleníteni élőszereplős formában. Itt debütál hús-vér formában először a twi’lek pilóta, Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead) és a lázadó mandalóri, Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) is. Ezen felül végre megtudhatjuk, hová tűnt a Lázadók végén Ezra Bridger (Eman Esfandi) és a Star Wars-rajongók körében legendás chiss főadmirális, Thrawn.

Hogy az Ahsoka új és visszatérő szereplőit nyomon követhessük, a Lucasfilm nyilvánosságra hozta a hivatalos karakterleírásokat a starwars.com adatbázisában. A sorozat a névadója, Ahsoka Tano (Rosario Dawson) és a többi visszatérő mellett új karaktereket is megismerhetünk, köztük Baylan Skollt (Ray Stevenson) és Shin Hatit (Ivanna Sakhno). A cikk hátralévő részében Rixon közreműködésével végigmegyünk az augusztus 23-án induló sorozat legfőbb szereplőin.

Ahsoka Tano

Ahsoka

Ahsoka Tano, az egykori Jedi lovag a klónok háborúja idején, aki Anakin Skywalker tanítványa volt. Az Erő világos oldalát képviselő karakter elismert vezető és harcossá vált, mielőtt a Birodalom uralma megváltoztatta a galaktikus történelem menetét. Ahsoka személyes csalódása végett kilépett a Jedi Rendből, ám még jóval a Köztársaság bukása után is kiállt azokért, akik a galaxis békéjéért és igazságáért harcoltak.

Hera Syndulla

Hera Syndulla, aki a Birodalom idején a Szellem legénységének volt a kapitánya, továbbra is hajója vezetőjeként szolgál. Az Új Köztársaság tábornokaként az újjáépítés korszakában egy újabb háború elkerülését forszírozza. A tehetséges pilóta egy rendíthetetlen vezető, aki fontos szerepet játszott a sikeres lothali lázadás vezetésében. A sorozat jelenében Syndulla már anya, egy veterán tábornok.

Sabine Wren

Sabine Wren egy mandalóri harcos és graffitiművész, aki kreatív és lázadó szellemiséggel rendelkezik. A fiatal Sabine elhagyta a mandalóri Birodalmi Akadémiát, és csatlakozott egy kis lázadó sejthez, melyet Hera Syndulla és Kanan Jarrus Jedi lovag vezetett. A Sabine által megalkotott csillagmadár szimbólum volt az alapja a Lázadók Szövetségének későbbi, végleges jelképének.

Huyang

Huyang egy ősi, de még mindig gyors elméjű droid, aki évezredeken át felügyelte és segítette a jedik fénykardjainak építését. A Köztársaság és a jedik bukása után adatbázisa az ősi jedi tudományok tárháza maradt, beleértve minden, az ő felügyelete alatt készült fénykard pontos nyilvántartását. Huyang a klónok háborúja idején a Crucible nevű kiképzőhajón állomásozott, ahol a padawanokká válásuk részeként a kardkészítés művészetére oktatta a fiatalokat. A Jedi Rend bukása után is tevékenykedett, túlélte a Birodalom felemelkedését és bukását, ezáltal megélte az Új Köztársaság hajnalát is.

Baylan Skoll

Baylan Skoll egy fénykardot viselő zsoldos, Shin Hati mestere. Skoll egykor ismerte magát Anakin Skywalkert is, ám nem jedi. A Birodalom bukása után Morgan Elsbeth, Calodan egykori magisztrátusának szövetségese. Egy ravasz, hatalomra törő harcos, aki úgy véli, hogy egy újabb háború bizony elkerülhetetlen.

Shin Hati

Shin Hati Baylan Skoll lelkes tanítványa, aki jártas a fénykardvívásban. Szintén Morgan Elsbeth szövetségese.

Morgan Elsbeth magisztrátus

Morgan Elsbeth Calodan egykori hidegszívű magisztrátusa, Thrawn főadmirális szövetségese és az Új Köztársaság ellensége. A titokzatos múltú, félelmetes harcos egykor Ahsoka Tanot üldözte a Corvus világán, míg le nem tartóztatták, mert birodalmi szimpatizánsként tevékenykedett.

Thrawn főadmirális

Ahsoka

Amikor a lothali Pryce kormányzó egy erősebb szövetségest kért a világán zajló lázadás leverésére, a Birodalom Thrawn főadmirálissal válaszolt. Thrawn egy chiss férfi, feltűnő kék bőrrel, vörös szemekkel és szögletes arccal, aki briliáns stratégiai elméjéről és könyörtelenségéről ismert. Eltökélt szándéka volt, hogy darabról darabra szedje szét a lázadókat.

Marokk, az inkvizítor

Ahsoka Marrok

A titokzatos Marrok, aki egykor inkvizítorként jedikre vadászott a Birodalom oldalán, most Morgan Elsbeth által felbérelt zsoldosként dolgozik, hogy sötét tetteket hajtson végre. A harcos teljesen beburkolózott a harci páncéljába és mindig magánál hord egy vörös, duplapengéjű, kör alakú markolattal ellátott fénykardot, mely jellemző az inkvizítorokra.

Mon Mothma

Mon Mothma a Lázadók Szövetségének alapító tagja volt, így nyilvánvaló, hogy az Új Köztársaság kezdeti szakaszában is kulcsfontosságú szerepet tölt be, mégpedig az első főkancellárként. Regényekből már tudhatjuk, hogy az Új Köztársaság demilitarizációja mellett tette le a voksát, így minden bizonnyal ellenezni fogja a fejüket felütő birodalmi erők elleni komoly fellépést.

Ezra Bridger

Ezra Bridger

Ezra Bridger egy elárvult utcagyerek volt a Lothal bolygón, akire rátalált a Szellem legénysége, miután pedig fogékonynak mutatkozott az Erőre, Kanan Jarrus kiképezte őt. A Birodalom otthonából való elűzésekor Thrawn főadmirális társaságában eltűnt a hiperűrben, minden bizonnyal ebben a sorozatban tudhatjuk majd meg, pontosan mi történt velük.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban a Disney+

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.