Főoldal Filmek Bemutatjuk a The Suicide Squad legújabb szereplőit
Filmek

Bemutatjuk a The Suicide Squad legújabb szereplőit

Ők alkotják az Öngyilkos osztagot.

578
The Suicide Squad

Ezúttal nemcsak a világ sorsa, hanem a DC jövője is az Öngyilkos osztag kezében van. Bár most sokkal jobb esélyekkel vágnak neki az öngyilkos küldetésnek, hiszen a rendezői székben James Gunn foglal helyet, aki a Marvelnél már kétszer is megcsillogtatta tehetségét. Miután a Disney két éve nyáron kirúgta a rendezőt, a Warner Bros. tárt karokkal várta. Gunn elmondása szerint több lehetőség közül is választhatott, kis túlzással bármit megkaphatott, de ő az Öngyilkos osztagra szavazott. Érthető okok miatt, hiszen ez áll legközelebb a Galaxis Őrzőihez. Hangvételében és a karakterek öngyilkos hajlama miatt is fekszik a rendezőnek ez a stílus.

A filmet már leforgatták, jelenleg az utómunkával töltik az időt, így ideje volt valamit látni ebből a filmből. Sokan előzetest vártak a DC FanDome-on, helyette egy werkvideót kaptunk. Ez is több a semminél, hiszen legalább láttuk a karakterek új jelmezét, és Gunn a szereplőket is bemutatta egyesével a panelen. Kétségtelen, hogy a rendezvény legszórakoztatóbb műsorát láttuk a direktortól, ami megadta a hangulatot az este további részéhez.

Kik lesznek az Öngyilkos osztag új karakterei?

A 2016-os David Ayer rendezéséből már ismerjük Harley Quinn (Margo Robbie), Bumeráng Kapitány (Jai Courtney), Rick Flag (Joel Kinnaman) és Viola Davis (Amanda Waller) karaktereket, de mi a fenét játszanak az új karakterek, akikkel sokan most először találkoztak és azt sem tudják, milyen képességekkel vannak felruházva. Na a cikk hátralévő részében ezt fogjuk most górcső alá venni, és egyesével végigmegyünk az új szereplőkön.

Idris Elba / Bloodsport

A karakterről a Superman, vol. 2. #4 számban olvashattunk először 1987-ben. A karakter karrierje rövid életű volt a DC képregényeiben, csak alig néhány alkalommal olvashattunk róla. A vietnámi háború idején Reobert DuBois mentálisan teljesen összezavarodott. Ezt használta ki Lex Luthor, aki meggyőzte arról a karaktert, hogy Superman felelős mindenért. Ezután Bloodspot egy kriptoni golyóval megsebzi Supermant Metropolis városában, aki ezután Stryker-szigeten található börtönbe kerül. Bloodspot végül szökés közben életét vesztette. Hétvégén erről a sztoriról beszélt Gunn is.

David Dastmalchian / Polka Dot Man

A karakterről a Detective Comics #300 számban olvashattunk először 1962-ben. Alighanem az amerikai képregények ezüstkorának egyik legostobább karakteréről van szó, aki egyszer még Batman és Robin életére is tört. Abner Krill, vagy ha jobban tetszik Mr. Polka Dot testét különféle pontok borítják, amik időközönként leesnek és helyükön különféle fegyverek jelennek meg. A pontok nagyra nőhetnek, és képesek bármivé átalakulni, kezdve egy repülő csészealjtól egészen a teleportáló eszközökig. A karaktert Bill Finger rajzolta meg, aki a Batman társszerzője is.

Flula Borg / Javelin

A karakterről a Green Lantern vol.2 #173 számban olvashattunk először 1984-ben. Sinestro után nem Javelin lenne az elsőszámú jelöltünk egy A zöld lámpás filmre. Ehhez képest itt tartunk, hogy A zöld lámpások egyik ellenfeléről írunk. A karakter valódi neve nem ismert. Nevét megelőzte hírneve. Egy korábbi olimpiai atlétáról van szó. Egy napon úgy döntött, hogy gerelyhajító tudását arra használja fel, hogy bűnözővé váljon. Képességei közzé tartozik, hogy bármiből képes fegyvert csinálni, ami kezébe kerül, amiket hihetetlen nagy pontossággal képes célba dobni. Nem tartozik A zöld lámpások legnagyobb antagonistái közzé, de annál eltökéltebb. Még sárga ruháját is azért készítette, hogy hatástalanítsa a Lámpások gyűrűjének erejét.

Pete Davidson / Blackguard

A karakterről a Booster Gold #1 számban olvashattunk először 1986-ban. Blackguard egy piti kis bűnöző, aki már első lapszámában belefutott Booster Gold karakterbe, azonban eddig a pontig egyik karaktert sem láttuk a filmvásznon. Blackguard valódi neve Richard Hertz. (Igen, ő Dick Hertz!) A 1,000 néven ismert bűnszervezet egy olyan különleges képességgel bíró ruhát adott a karakternek, ami egyfelől pajzsként funkciónál, miközben lehetőséget biztosít tiszta és nyers energia előállítására. A képregényekben Booster Gold gyorsan legyőzte.

John Cena / Peacemaker

A karakterről a Fightin’ 5 #40 számban olvashattunk először 1966-ban. John Cena karakterét két tulajdonság különbözteti meg az Öngyilkos osztag többi tagjától. Az első, hogy ő egy hős a képregényekben, és nem bűnöző (gonosz). Második, hogy eredetileg még csak nem is DC karakter. Peacemakerről először Charlton Gomics lapjaiban olvashattunk Blue Beetle és Question mellett. Végül a DC ezeket a karaktereket is megszerezte magának. Christopher Smith polgári nevén egy katona, aki nagyon szereti a békét, és hajlandó megölni bárkit ezért cserébe. Szimbólumaként viseli a béka galambot.

Mayling Ng / Mongal

A karakterről a Showcase ’95 #8 számban olvashattunk először 1995 szeptemberében. Az idegen zsarnok Mongul egyike a néhány Superman ellenfélnek, akik szemtől-szembeni harcban képesek felvenni a harcot Krypton bolygó utolsó szülött fiával. A nagy behemót uralja a War World nevű bolygót, ahol bajnokokat ereszt össze gladiátor harcokban. Igen ám, csak a The Suicide Squadban nem Mongul lesz, hanem Mongal. Mongal és az ikertestvére, a fiatalabb Mongul voltak apjuk trónörökösei. Mongal néhányszor megjelent a Superman képregényekben, mielőtt testvére megölte őt. Ezen kívül nem sokat tudunk a karakterről.

Michael Rooker / Savant

A karakterről a Birds of Prey#56 számban olvashattunk először 2003-ban. Természetesen James Gunn nagy kedvence, Michael Rooker sem hiányozhat a filmből. Brian Durlint alakítja a filmben, aki örökség útján tett szert vagyonára, de van egy kívánsága, olyan igazságosztó szeretne lenni, mint Batman. Felvette a Savant nevet, majd Gothambe költözött abban a reményben, hogy belőle is egy a bűn ellen fellépő harcos válik. Végül találkozott Batmannel, és azt tanácsolta követőjének, hagyjon fel ezzel a munkával és keressen jobb elfoglaltságot magának. Savant ezután felhagyott a harccal, és minden képességét a számítógépes ismereteinek fejlesztésének szentelte. Később ismereteit felhasználta, hogy másokat zsaroljon. A képregényekben Fekete Kanárit is megkínozta, hogy leleplezze Batman titkos személyazonosságát. Ezúton is reméljük, hogy hosszú és fájdalmas halálban lesz része a filmben ez a könyörtelen bűnöző.

Sean Gunn / Weasel

A karakterről a The Fury of Firestorm #35 számban olvashattunk először 1985-ben. John Monroe egy népszerűtlen, a Stanford Egyetemen tanuló diák volt. Az egyetemen mindenki, kezdve a diákoktól a tanárokig mindenki csak menyétnek csúfolta. Ezek után úgy döntött, hogy bosszút áll mindazokon, akik csúfolták. Áldozatai közzé tartozott Dr. Martin Stein nevezetű férfi, a Firestorm hősök egyike. Monroe ezután úgy döntött, hogy úgy viselkedik, mint egy menyét, és végez azokkal az emberekkel, akik bántották. Végül szuper erőre és halálos karmokra tett szert, végül ő is börtönben végezte. A karaktert ki más kelthetné életre, mint James Gunn rendező testvére, Sean Gunn. A karakter teljes egészében CGI lesz, mint a Marvel Moziverzum berkein belül, ahol Mordályt kelti életre a mo-cap ruhában.

Steve Agee / King Shark

A karakterről a Superboy #9 számban olvashattunk először 1994 novemberében. Az egykori D-listás gazember, aki harcolt Superboy Conor Kent verziójával a ’90-es években. A karaktert először a The Flash tévésorozatában láttuk, később a Harley Quinnről elnevezett animációs sorozatban. Hamarosan újra testet ölt a gazember, hiszen ő is szerepet kap a történetben, sőt, a Rocksteady videojátékában is. Chondrakha, a minden cápák istenének hibrid fiáról van szó. Nanaue a cápák istenének és egy halandó nő gyereke. Hawaii szigeténél sorozatgyilkos lett, ám Boy of Steel végül legyőzte őt. Később ő is az Öngyilkos Osztag tagja lett. A DC eredettörténetben félig ember és félig cápa alakot öltő gonosz finoman fogalmazva sincs ura tettének. Egy őrült karakterről van szó, tökéletesen beleillik a csapatba.

Peter Capaldi / The Thinker

A karakterről a All-Flash#12 számban olvashattunk először 1943 őszén. A Clifford DeVoe, ismertebb nevén a The Thinker valószínűleg a legerősebb és alighanem a legostobább gonosztevője a csapatnak. Az ügyvédből lecsúszott bűnöző azon töprengett, hogy mennyivel sikeresebbek lehetnének a bűnözők, ha puszta erejük mellett az eszüket is használnák. Fejéből csapok állnak ki. Egy erőteljes telepatáról van szó, akinek először Flash oldalán tűnt fel még a ’40-es években. A karaktert a The Flash-sorozat negyedik évadában, a Big Bad címre keresztelt részben láttunk Barry Allen ellen. Amikor gondolkozik mentális energiahullámokat vet magából – ’gondolkozó sapkát’ ahogyan ő nevezi. Később ez a képessége telekinézéssé és mentális irányítássá alakul át. A képregényekben az egyik Öngyilkos küldetésen Menyét végzett vele.

Nathan Fillion / TDK

A képregényekben nincs ilyen névvel gonosztevő, hogy TDK. A legnépszerűbb teória szerint Nathan Fillion karaktere valójában a The Detachable Kid, azaz egy olyan karakter, aki képes lecsatolni végtagjait, majd fegyverként használni testrészeit. A Szuperhősök Légiójának egyszer volt egy ’Arm-Fall-Off-Boy’ nevű jelöltje, lehet, azonban egyszer sem volt tagja Amanda Waller csapatának. A jövőből jött, s ezzel gyakorlatilag kimerült a karakter szuperképessége – már ha ezt annak lehet mondani.

Daniela Melchior / Ratcatcher 2

A karakterről a Detective Comics #585 számban olvashattunk először 1988 áprilisában. A képregényekben Gotham City csatornáit tisztította a patkányoktól. Egy különleges képességet fejlesztett ki, ami lehetővé tette, hogy kommunikáljon és kiképezze a patkányokat. Az állatokkal rettegés alatt tartotta a várost, és többször is összetűzésbe került emiatt a Batman-családdal, mielőtt őt is elkapták, és hűvösre tették. A karakter női változatát mutatja be a film. A karakter nevében a kettes szám arra enged következtetni, hogy talán elődjével is találkozni fogunk.

Alice Braga / Sulsora

Az összes szereplő közül Alice Braga karakteréről tudunk a legkevesebbet. Ahogy a képen is látható, a karakter Rick Flaghez hasonlóan egy zsoldos katonát alakít. Sajnos tényleg nem tudunk többet mondani róla, hiszen se a képregényekben, se interjúból nem derült még ki, hogy mi lesz a feladata a filmben.

Egy korábbi cikkből pedig az is kiderülhet, hogy ki lesz az Öngyilkos Osztag legújabb ellenfele, valamint Taika Waititi rendező melyik karaktert fogja majd életre kelteni a filmvásznon.

A The Suicide Squad – Öngyilkos osztag bemutatóját 2021. augusztus 5-ére tűzték ki Magyarországon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.

Superman: Legacy
Filmek

A forgatás első napján megosztott egy képet Superman jelmezéről James Gunn

Az első kép Superman új jelmezéről, és a film címe is változott.