Főoldal BREAKING Bejelentették az új A Gyűrűk Ura rendezőjét, főszereplőjét és bemutató évét is
BREAKINGFilmek

Bejelentették az új A Gyűrűk Ura rendezőjét, főszereplőjét és bemutató évét is

Bejelentették az új A Gyűrűk Ura-mozifilmet.

722
A Gyűrűk Ura
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. Discovery csütörtöki, első negyedéves eredmény-beszámolóról tartott konferenciahívásán David Zaslav vezérigazgató bejelentette, hogy dolgoznak az új A Gyűrűk Ura forgatókönyvén. Még most ültek össze, hogy megvitassák az ötletet, de tervük szerint 2026-ban fogják bemutatni a mozikban.

A New Line Cinema és a Warner Bros. Pictures első közös filmjét a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum címmel fogják bemutatni a mozikban. Az új film rendezését és főszerepét Andy Serkis kapta, vagyis visszatér az eredeti trilógia ismert szerepében.

Zaslav szerint a rendező Peter Jackson és régi írótársai, Fran Walsh és Philippa Boyens “végig jelen lesznek, és kiveszik részüket a munkából”. Boyens és Walsh olyannyira, hogy ők írják az új film forgatókönyvét. A megállapodás a franchise két filmjére vonatkozik.

“Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel dolgozhatunk, akinek még van egy befejezetlen ügye Gollammal!” – áll Jackson, Boyens és Walsh közleményében. “Tolkien professzor hatalmas mitológiájának rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. teljes csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!”.

“Újra itt az idő, hogy kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával együtt az ismeretlenbe merészkedjünk” – tette hozzá Serkis. “Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros csapatával, a WETA-val és az új-zélandi filmkészítő családunkkal közös küldetésünk túlságosan csábító volt…”

“A Gyűrűk Ura a történelem egyik legsikeresebb és legelismertebb franchise-a, amely jelentős lehetőséget jelent a filmszínház számára” – folytatta Zaslav.

A stúdió valamivel több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy új filmet készít, és megállapodást kötött a jogtulajdonos Embracer Group AB-vel, hogy új filmeket fejlesztenek J.R.R. Tolkien könyvsorozatából.

“Több mint két évtizede a mozilátogatók rajongtak A Gyűrűk Ura-filmtrilógiáért, mert Peter, Fran és Philippa tagadhatatlanul nagy odaadással védték Tolkien műveinek örökségét, hogy a közönség úgy élhesse át az általa teremtett hihetetlen világot, miközben tisztelegtek az irodalmi víziója előtt” – tették hozzá a Warner Bros. Discovery filmes vezetői, Pam Abdy és Michael De Luca. “Megtiszteltetés számunkra, hogy beleegyeztek, hogy partnereink legyenek ebben a két új filmben. Andyvel, aki Lord of the Rings: The Hunt for Gollum rendezője lesz, folytatjuk az elkötelezettséget, amely igazi védjegye annak, hogy mindannyian előre akarunk menni, és hozzá szeretnénk járulni A Gyűrűk Ura filmtörténetéhez.”

Az új film mellett az Amazon Studios sem áll le, érkezik A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évada hamarosan a Prime Video felületére, és ez még nem minden.

A Gyűrűk Ura
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

David Zaslav
Filmek

A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt

A Warner Bros. Discovery bevételi csökkentek, miközben David Zaslav fizetése több mint...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.