Főoldal Filmek A Warner Bros. hivatalosan is dolgozik A Gyűrűk Ura új mozifilmjein
FilmekBREAKING

A Warner Bros. hivatalosan is dolgozik A Gyűrűk Ura új mozifilmjein

A Gyűrűk Ura sorozata után új mozifilmek is készülnek, és erre Peter Jackson is visszatér.

534
A Gyűrűk Ura

Újabb A Gyűrűk Ura-filmek készülnek – jelentették be a Warner Bros. Discovery a tegnapi eredménybeszámolóján. A hír bejelentésére azután került sor, hogy a Warner Bros. és a New Line többéves megállapodást kötött a svéd Embracer Group AB csoporttal, ennek köszönhetően pedig a stúdiónak lehetősége nyílik, hogy további A Gyűrűk Ura és A hobbit adaptációkhoz hasonló történeteket meséljen el a filmvásznon.

David Zaslav vezérigazgató a telefonbeszélgetésen elmondta, hogy a megállapodás “több” J.R.R. Tolkien sorozatán alapuló filmet is tartalmaz. A 2000-es években több díjat is bezsebeltek A Gyűrűk Ura-trilógiával, majd a 2010-es években elkészült a kevésbé sikeres A hobbit-trilógia. A mozifilmek után az Amazon Studios ragadta meg a lehetőséget, hogy élőszereplős sorozat formájában visszatérjünk Tolkien regényeihez.

Az első filmsorozatot Peter Jackson rendezte, és hatalmas sikert aratott a Warner Bros. és a New Line számára. A 2001-2003 között bemutatott trilógia nem csupán közel 3 milliárd dolláros összbevételt ért el világszerte, de Oscar-rekordokat is döntött, összességében 17 Oscar-díjat gyűjtött be, köztük A király visszatéréséért a legjobb filmnek járó díjat.

Zaslav egy tavalyi eredménybeszámoló során már utalt A Gyűrűk Ura folytatására, és azt mondta a befektetőknek, hogy a stúdió “a franchise-okra fog összpontosítani”, sőt, felvetette annak lehetőségét is, hogy további Harry Potter-filmeket készítene – de ezt később cáfolták egy interjúban.

A sikerek után nem csoda, hogy a Warner Bros. szeretné továbbmesélni A Gyűrűk Ura történetét, de a jogok mindig is nagy fejtörést okoztak a stúdiónak, amikor Tokien történeteihez szerettek volna nyúlni. Ahogy már említettük, az Amazon nehezen, de megszerezte a jogokat egy 5 évados tévésorozatra, és az első A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című sorozatot tavaly mutatták be. Készül továbbá egy animefilm, a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim címen, ami 2024. április 12-én kerül a mozikba.

A Gyűrűk Ura
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...