Főoldal Sorozatok A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadában állítólag egy újabb nagy gonosz karakter tér vissza
Sorozatok

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadában állítólag egy újabb nagy gonosz karakter tér vissza

Visszatérhet A Gyűrűk Ura-trilógia egy másik gonosztevője, aki fontos szerepet játszott Szauron tervében.

52
A Gyűrűk Ura

A Gyűrűk Ura-trilógia egy másik főgonoszát is felvonultatja majd az Amazon Studios sorozata. A legfrissebb hírek szerint Shelob, a hatalmas pók, aki Zsákos Frodót és Csavardi Samut majdnem felfalta a Cirith Ungol hágónál. A Fellowship of Fans pletykája szerint a “fiatal Shelob” is szerepelni fog A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadában. Arról is pletykálnak, hogy a póknak kisebb, vagy korlátozott szerepe lesz a folytatásban, de mindenképpen feltűnik majd.

Shelob egy nagy pók, aki az őspók, Ungoliant legnagyobb gyermekeként ismert. Shelobbal még az Oscar-díjat is nyert trilógiában találkozhattunk a filmvásznon, amikor Frodó és Samu Mordor határán találkoztak a pókkal. Úgy tudni, hogy Szauron tudott Shelobról, és a hegyszoros őreként fogadta be, és néha a foglyokkal táplálta a lényt.

Középfölde harmadik korszakában (a trilógia idején) Shelob elfogta Gollamot, amikor megszökött Mordorból, de szabadon engedte, cserébe azért, hogy ételt csaljon a rejtekhelyére. Ez a vacsora Frodó és Samu akart lenni, miközben áthaladtak Cirith Ungolon, hogy beosonjanak Mordorba és elpusztítsák az Egy Gyűrűt. A hobbitokkal vívott csata során Shelobot Frodó kardja megsebesítette, és elmenekült, azóta senki sem látta.

A Hobbit-filmekben megjelent néhány óriáspók, amelyeket “Ungoliant gyermekei” néven ismertek, és amelyekről azt mondták, hogy Shelob “rokonai”. Elfoglalták Mirkwood egy részét, ahol Zsákos Bilbó és törpe társai megküzdöttek velük.

Az Amazon Studios már eddig is, és a folytatásban is használni szeretné J.R.R. Tolkien több ismert karakterét, amivel a showrunnerök kedvükre játszadozhatnak, így a korábbi mozifilmek és az ahhoz készült kiegészítő történetek mellett Shelob általános eredetét és háttértörténet más történeteket is kitalálhatnak Középfölde második és harmadik korszaka között.

Tolkien története szerint a Második Korban Shelob már az Árnyékhegységben, a Cirith Ungol hágójában épített búvóhelyén élt, még mielőtt Szauron meghódította és megteremtette volna Mordort. Abban az időben, amikor A Hatalom Gyűrűi játszódik, Shelob már uralta a hágót, és nem ismert kegyelmet annak, aki arra betévedt.

Kíváncsian várjuk, hogy A Hatalom Gyűrűi mennyire mélyen érinti vagy érinti-e egyáltalán Szauron és Shelob kapcsolatát, ahogy Halbrand/Sauron (Charlie Vickers) elkezdi kiépíteni gonosz királyságát Középföldén.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?