Főoldal Filmek Azért kapott 4:3-as képarányt a SnyderCut, mert az HBO Max ezzel szeretne tisztelegni a mozik előtt
Filmek

Azért kapott 4:3-as képarányt a SnyderCut, mert az HBO Max ezzel szeretne tisztelegni a mozik előtt

Egy gesztus miatt lett ilyen az arány.

429
Zack Snyder: Az Igazság Ligája

A mai nappal végre mindenki számára elérhetővé vált a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, amire a rajongók majdnem három éve vártak. Rendkívül nagy várakozás előzte meg a film bemutatóját, éppen ezért nagy volt az elvárás is előtte. A filmet az HBO Max streamingszolgáltatóján mutatták be, de a világpremierrel egy időben itthon az HBO Go-n kell keresni a mai naptól magyar felirattal vagy akár szinkronnal. Színesben és 4:3-as képarányban.

A mai modern tévéken kissé furának tűnik ez a képarány, nem ehhez szokott a szemünk, így sokakban felmerült a kérdés, hogy mi az oka ennek. Nehogy bárki is azt gondolja, hogy az HBO Max volt olyan bolond, hogy kiadott 70 millió dollárt egy már bemutatott film újravágására, forgatásra és a vizuális effektusok befejezésére, és egy ilyen bakit vétettek volna. Szánt szándékkal választották ezt a mára elavult dobozos képarányt – legalábbis ami az otthoni televíziós szokásokra vonatkozik.

Ez a film 4:3-as képarányban kerül bemutatásra, hogy megőrizze Zack Snyder kreatív jövőképéről alkotott teljességét.

De nemcsak erről van szó, sokkal többről. Állítólag a filmet szándékosan ilyen képarányban rögzítették, és amennyiben így van, akkor igazság szerint többet láthatunk egy jelenetből (a filmvásznon), mint amit láttunk a 2017-es változatban. A moziban bemutatott változat a hagyományos szélesvásznú formátumban jelent meg a létező összes eszközre és szolgáltatóra, és persze két órával rövidebb is volt. Az volt a szándék a nagyobb képkockákkal, hogy így jobban fog mutatni az óriási IMAX-vásznon, ami közel 4:3-as képarányú. Bár általában csak a filmek egyes részeit szokták ilyen nagy felbontásban bemutatni, itt most az egészet így kell elviselnünk. Egyelőre a legjobb választás az, ha a filmet egy arra a képernyőméretre szánt eszközön nézed, például mondjuk egy tableten, mert akkor nem tűnik fel a rendhagyó felbontás.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban az HBO Max

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.