Az utóbbi idők legjobb Star Wars játékai

A Star Wars nap alkalmából összeszedtük Nektek a szerintünk legjobb játékokat a messzi-messzi galaxisból!

A Star Wars nap alkalmából összeszedtük Nektek a szerintünk legjobb játékokat a messzi-messzi galaxisból!

 

5. Star Wars: Battlefront I&II

Kezdjük az elején a legutóbb megjelent alkotással. Jelenleg az Electronic Arts birtokolja a Star Wars játékok elkészítésének jogát. Nem alkottak nagyot, hiszen ezen kívül csupán az előző rész készült eddig el az ő pártfogásuk alatt. Nem feltétlenül rossz produkciók ezek, meg lehet bennük találni a szépséget minden rajongónak. Külön örömünkre a Battlefront II tartalmaz egyjátékos módot is, amely ahhoz képest, hogy egy tutorial a többjátékos mókához egészen szórakoztatóra sikeredett. Volt balhé a játék körül, viszont ha az ember szereti a multiplayert és élvezi a grafika által nyújtott vizuális orgazmust, akkor kihagyhatatlan. Ráadásul most mind Xboxon mind PlayStationön nagyon nyomott áron kaphatjuk meg.

4. Star Wars: Empire at War

Kicsit nyargaljunk át egy régebbi alkotáshoz, amely teljes mértékben megérdemli a helyét a listán. 2006-ban készítette a Petroglyph Games ezt a zseniális stratégiai játékot. Mai szemmel már nem a legszebb a grafikája, viszont a hangulata elvarázsol és nem enged el. A kampány is egészen pofás lett, az ember bőven el tud vele szórakozni. Jól átgondolt, ötletes egységvezérlés jellemzi, ráadásul rengeteg tartalom is fémjelzi. Ne feledkezzünk meg az űrcsatákról sem, amely méltán népszerűvé tette. Elképesztő tud lenni, amikor egy csillagrombolót vezénylünk át az aszteroida mezőn, ráadásul bárhol egy lázadó csapdába sétálhatunk. A Steamen jelenleg kevesebb mint 6€-ért kapható Gold Packben, amely a zseniális Forces of Corruption kiegészítőt is tartalmazza.

3. Star Wars The Force Unleashed 2

Nézzünk hát át a másik oldalra is, hiszen nem szól ám az egész galaxis a világos oldalról! Főhősünk, Galen Marek ismertebb nevén Starkiller Darth Vader egy titkos tanítványa, hatalmas erő birtokosa. A játékban a múltunk megismerése a cél, amely zavaros és titokzatos számunkra. Rendkívül érdekes és izgalmas az erőt használni, ráadásul ilyen grafika és fizika mellett. A történet egy picit sablonos, viszont azon kevés alkotások egyike, amelyben a játékmenet tudja ezt ellensúlyozni és a végén mosollyal kelünk fel monitor/televízió elől. A visszafele kompatibilitásnak köszönhetően Xbox One konzolunkon is élvezhetjük, ráadásul kevesebb mint 800 Ft-ért! 

2. Star Wars Republic Commando

Egy olyan játék ez, amely folytatás után kiált. Mit folytatás… Folytatások! A klónok háborújának időszaka annyira megkapó, annyira magával ragadó, hogy azt akár több részen keresztül is tudnánk élvezni. Egy klón parancsnok személyében találjuk magunkat akinek egy nagyon szórakoztató, ám de elit csapatot kell vezényelni több bolygón (és űrhajón) keresztül a titkos feladataik teljesítésének céljából. Zseniális választás volt az Unreal 2-es motor, hiszen akkoriban semelyik másik nem volt nála alkalmasabb a sötétebb, picit horrorosabb hangulatú játékok megjelenítésére. Egy olyan produkcióhoz érkeztünk el a listán, amelynek jó és szórakoztató története van, amely bármilyen filmben megállná a helyét. Sev-ék kalandja kevesebb mint 3€-ért elérhető a Steamen.

1. Star Wars : Knights of the Old Republic I&II

Természetesen nem maradhatott ki a lista tetejéről a legendás KOTOR. Egy olyan sorozatot tisztelhetünk a személyében, amely sokak szerint jobb sztorival bír mint bármelyik film. Annyira sok lehetőségünk van a saját sorsunk és a galaxis sorsának eldöntésére, megváltoztatására amelyet a mai alkotások is megirigyelnek tőle. A BioWare ezzel emelkedett fel és vált a tálalás művészévé (nem rád gondolunk Mass Effect Andromeda és Anthem). Képességeinkből nagyon sok van, amelyet változatosan használhatunk is. Az NPC-k szintén a magasabb kategóriába tartoznak, hiába nagyon öreg már a játék. Rettenetesen várnánk belőle egy felújított változatot vagy egy teljesen újradolgozott folytatást. Csak a BioWare lenne olyan, mint régen…

Verdikt

Mint látható a listában rengeteg régi játék szerepel, ez sajnos nem véletlen. Régen kaptunk igazán minőségi alkotást a Star Wars világában. Reméljük a Respawn Jedi: Fallen Order-e megüti majd a lista szintéjét és végre megint kapunk egy minőségi, szórakoztató produktumot. Addig is, az erő legyen veletek!

Total
8
Shares
Previous Article

Ki lesz a Marvel Moziverzum következő főgonosza?

Next Article

Et Natoque Vitae Quam Libero Massa Venenatis

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!