Főoldal Filmek Az új Dűne-film operatőre szerint egy teljes és epikus alkotásra számíthatunk decemberben
Filmek

Az új Dűne-film operatőre szerint egy teljes és epikus alkotásra számíthatunk decemberben

Greig Fraser megerősítette, hogy két részben fogják adaptálni Frank Herbert legendás regényét.

493
Dűne

Hatalmas várakozás előzi meg Denis Villeneuve Dűne-adaptációját. A rajongók joggal várhatják, hogy a sci-fi irodalom egyik legikonikusabb regénye végre méltó formában elevenedik majd meg a mozivásznon. Korábban egyébként egy nem kevésbé remek rendező, David Lynch adaptálta Herbert művét, a film azonban nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Villeneuve kapcsán azonban korábbi remek alkotásai és mostani nyilatkozatai kapcsán is bizakodóak lehetünk. Úgy tűnik, hogy a kanadai filmes minden apró részletre odafigyelt. Most az új Dűne-adaptáció egy másik kulcsfigurája, Greig Fraser beszélt a produkcióról, az operatőr a Collider újságírójának nyilatkozva árult el néhány érdekes részletet a készülő filmmel kapcsolatban.

Ez egy teljesen önálló, epikus film lesz, ami rengeteget ad majd a nézőknek. Egy valódi vizuális kalandra lehet számítani. Remek élmény volt részt venni a munkálatokban. Fantasztikus emberekkel, többek között elképesztően tehetséges színészekkel ismerkedtem meg, akikhez nagyon közel kerültem.

Greig Fraser
Dűne

Fraiser egyébként a The Mandalorian című sorozatban is tevékenykedett operatatőrként, így szóba hozta a két világ hasonlóságát is.

Biztos vagyok benne, hogy George Lucas is inspirálódott Herbert regényéből. Sok tekintetben figyelhetőek meg hasonlóságok, ez pedig nekem is nehézséget okozott, figyelnem kellett ugyanis, hogy ne csússzak át önismétlésbe.

A Dűne története: a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Dűnét december 17-én mutatják be a hazai mozik.

Szerző

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...