Godzilla

Az ott tényleg MechaGodzilla?! Ti kiszúrtátok a Godzilla vs. Kong első előzetesében?

A film valódi rosszfiúját is leleplezték nekünk?

Még 2020 januárjában az egyik kiszivárgott játékszer erősítette meg, hogy MechaGodzilla is szerepelni fog a Szörnyuniverzumban. Bár akkor nem derült ki, hogy melyik filmben fog bemutatkozni MechaGodzilla, ám a néhány órája bemutatott Godzilla vs. Kong előzetesben talán ezt a karaktert is elbújtatták, amit most sasszemű rajongók kiszúrtak.

A készítők nem szerénykedtek a látvánnyal, hiszen rögtön a trailer elején egy hatalmas pusztításnak lehetünk szemtanúi. Egy várost látunk, amit kis híján a földdel tesznek egyenlővé. Nem derül ki, hogy melyik kaiju okozott ilyen pusztítást, Godzilla vagy Kong, vagy esetleg egy harmadik fenevad?

A franchise szerelmesei úgy vélik, hogy MechaGozilla bújt meg a nyitójelenetben. A trailer talán még azt is megmutatta, hogy ki irányítja a szörnyet. Hivatalosan még senki sem erősítette meg, hogy ez a mechanikus szörny is szerepelni fog a filmben.

A Toho még 1974-ben bemutatott a Godzilla vs MechaGodzilla című filmben mutatta be MechaGodzillát. A film többek között a szörny háttértörténet is elmesélte, miszerint az idegenek alkották meg a mechanikus szörnyet a Godzilla elleni harcra. Ezzel szemben a későbbi filmekben már azt mondták, hogy a szörnyet nem az idegenek, hanem az emberek alkották meg, amivel Godzilla ellen is harcoltak. MechaGodzilla ötlete és kialakítása tulajdonképpen az 1967-es King Kong Escapes című filmből származik, ami bemutatta Mechani-Kongot.

MechaGodzilla egyike annak az öt kaijunak, ami minden korszakban megjelent, vagyis máig minden egyes Godzilla érában jelen volt. Csak találgatni tudunk, hogy a mechanikus Godzilla milyen szerepet kap majd a filmben, talán Kong nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, s az emberek megépítették saját szörnyüket, amivel Godzillát legyőzhetik. Sokan úgy gondolják, hogy az emberek bőszítették fel az őshüllőt, s a párharc ellenére Godzilla és Kong összefog majd, hogy megállítsák MechaGodzillát. Ez megmagyarázná azt is, hogy Adam Wingard miért mondta azt, hogy csak egy győztese lehet ennek a filmnek.

Godzilla vs Kong március 26-án érkezik egyszerre a mozikba és VOD-formában az HBO Maxon.

Total
14
Shares
Previous Article
Godzilla vs Kong

Godzilla és Kong durván egymásnak esett a Godzilla vs Kong első előzetesében, de csak egy maradhat életben

Next Article

A hírek szerint dolgoznak egy Star Wars Knights of The Old Republic játékon

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!