x
Sorozatok

Az Obi-Wan Kenobi vezető írója a Főinkvizítor drámai sorsáról beszélt

Mindenki nyugodjon meg, nem sértik a kánont, idővel mindenre választ kapunk.

Az Obi-Wan Kenobi vezető írója a Főinkvizítor drámai sorsáról beszélt
  • Publishedjúnius 5, 2022

Az Obi-Wan Kenobi című új Disney+ sorozat vezető írója, Joby Harold a limitált széria drámai fordulatáról beszélt, ami a második epizód után sokkolta a rajongókat. A franchise legnagyobb rajongói máris égbekiáltó bűnről beszélnek, ám a beszélgetésből az is kiderült, hogy a jelenettel a Disney új sorozata valóban megszegte-e a kánont.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

Az Obi-Wan Kenobi második epizódjának végén Reva úgy döntött, hogy nem osztozik a címszereplő Jedi-mester elfogásában, és fénykardjával megölte a főinkvizítort. Biztosak nem lehetünk benne, hogy befellegzett a gonosznak, hiszen az élőszereplős sorozat ellentmond a közkedvelt Star Wars: Lázadók animációs sorozatnak. Abban a sorozatban a főinkvizítor inkább az öngyilkosságot választotta Darth Vader haragjával szemben. A kérdés tehát az, hogy az Obi-Wan Kenobi megszegte a kánont?

Egy rövid részletet osztunk meg a Vanity Fair nemrég készített cikkéből, amikor Joby Harold vezető íróval beszélgettek a vitatott jelenetről. A riporter kitért a második epizódra, amikor Reva fénykardjával hason döfi a vezetőjét, a főinkvizítort, miközben a Lázadók animációs sorozatban nem így érte utol a halál. Szóval a kérdés az volt, ezzel megsértették a kánont?

Mint tudjátok, mi soha nem szegnénk meg a kánont. Szóval ennyit mondhatok. A kánon a minden.

Joby Harold

A riporter visszakérdezett, ez azt jelenti, hogy a rajongóknak mindössze türelmesnek kell lenniük, mindenre választ kapnak majd, és ne kezdjenek felesleges vitákba?

Ennél többet tényleg nem mondhatok. Mindannyian tudjuk, hogy hova tartunk a sorozatban [a korábbi filmek és tévésorozatok alapján]…

Joby Harold

Más szóval, nagyon úgy fest, mintha a jelenet egy szándékos félrevezetés lett volna. A készítők nem titkolják, hogy ez volt az egyik céljuk, hogy reakciókat váltsanak ki, fordulatos és eseménydús legyen a sorozat. Biztosak vagyunk benne, hogy egy ponton visszatér majd a főinkvizítor, mer valójában senki sem mondta ki, hogy meghalt a sorozatban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.