x
Sorozatok

Az Obi-Wan Kenobi lett a Disney+ legnézettebb eredeti sorozata a premier alatt

Sok év várakozás meghozta a várt sikert, rekorddal kezdett az Obi-Wan Kenobi.

Az Obi-Wan Kenobi lett a Disney+ legnézettebb eredeti sorozata a premier alatt
  • Publishedjúnius 1, 2022

A Star Wars-rajongók ismét bebizonyították, hogy számolni kell velük. Az Obi-Wan Kenobi című sorozat egyetlen rövid hétvége alatt a Disney+ legnézettebb premierje lett világszerte. A sorozatban visszatér Ewan McGregor és Hayden Christensen, előbbit a legendás jedimester szerepében, míg utóbbit Darth Vader jelmezét ölti magára, és mondanunk sem kell, óriási sikert aratottak a visszatérésükkel.

A 2022-es Star Wars Celebration rendezvényen a Lucasfilm számos érdekességet elárult és bejelentett a messzi-messzi galaxisból, miközben kulisszák mögötti videókat is levetítettek a rajongóknak. A legnagyobb rajongók premier előtt nézhették meg az Obi-Wan Kenobi első két epizódját. A sorozat egy évtizeddel a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja eseményei után játszódik, amikor Obi-Wan Kenobi jedi mester száműzetésben él a Tatuinon. A sorozat áthidalja a szakadékot az előzményfilmek és az eredeti Star Wars-filmek között, amelyek először mutatták be Luke Skywalkert a világnak a ’70-es években, és amelyek a világ egyik legnagyobb sagáját és fandomját szülték.

A készítők egyből belecsaptak a közepébe, és már az első két epizódban sokkolták a rajongókat. A limitált sorozat bemutatja a fiatal Vivien Lyra Blairt (Birdbox) Leia Organa szerepében, akit elrabolt Vect Nokru, akit nem más alakít, mint Flea. Bár Obi-Wan küldetése Luke Skywalker védelme, a mester kötelességének érzi, hogy a lány után eredjen. Kenobi útja során szembesül a szörnyű igazsággal, hogy egykori tanítványa nem halt meg, életben van. A Disney+ sorozatában rajtuk kívül több karaktert is felvonultat, köztük például Breha organa királynőt, Joel Edgerton visszatér Owen Lars szerepében, akárcsak Jimmy Smits és Temuera Morrison is.

Obi-Wan Kenobi
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.