Obi-Wan Kenobi

Az Obi-Wan Kenobi eredeti forgatókönyve eredetileg túl komor volt

A Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja eseményei sötét idők várnak a galaxisra és a lázadókra, és elnézve az Obi-Wan Kenobi első előzetesét, nehéz idők várnak a főhősre is. A Birodalom levadászta jeditársait és megölték őket, és akik túlélték, bujkálni kényszerültek. Kenobi mester is a Tatuinon bujkál a kis Luke Skywalker közelében, de kénytelen elhagyni a sivatagi bolygót, amikor megjelennek a gonosz Inkvizítorok.

Az Entertainment Weeklynek adott interjújában Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnöke elárulta, hogy az Obi-Wan Kenobi eredeti forgatókönyveket azért selejtezték el, mert túlságosan sivárnak tűntek.

Végső soron egy reményteli, felemelő történetet szeretnénk készíteni. Trükkös dolog, ha egy olyan karakterrel csináljuk mindezt, mint amilyen állapotban Obi-Wan volt A Sith-ek bosszúja után. Az egy elég sivár időszak. Nem úgy működik, hogy csak úgy meglengetjük a varázspálcát valamelyik íróval, és kapunk egy olyan történetet, ami feltétlen azt tükrözi, amit érezni akarsz.Kathleen Kennedy

Érthető okokból Kennedy aggódott a készülő sorozat iránya miatt, ezért úgy döntött, hogy még a korai fázisban leállítja a gyártást, és új alapokra helyezik. Ezért történhetett meg, hogy 2020 elején az egész stábot hazaküldték néhány nappal a forgatás előtt. Nehéz időszak volt az a Disney és a Lucasfilm vezetőségének, hiszen a Star Wars-folytatástrilógia anyagi sikerei ellenére nagy volt a visszhang és óriásit buktak a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilmmel.

Az Obi-Wan sztárja, Ewan McGregor azzal egészítette ki a Lucasfilm elnökének szavát, hogy a kánon egy sötét időszakában játszódik a sorozat.

Obi-Want a történetünk elején meglehetősen összetörve, hitetlenül és megverten találjuk. Kissé feladta életét. Ő egyszerűen más, mint ami a III. epizód végén történt a 66-os paranccsal és a Jedi-rend lemészárlásával, és mindenki, aki túlélte, bujkálni kényszerült. Miután feldolgozta személyes kudarcát Anakinnal kapcsolatban, úgy érzi, hogy ez az ő személyes felelőssége, hogy hagyta, hogy Anakin átcsábuljon a Sötét Oldalra, és hogy nem volt képes ezt megakadályozni. Az, hogy a tanítása nem tudta megvédeni ettől Anakint, szerintem nyilvánvalóan nagyon nyomasztja Kenobit.Ewan McGregor

A sorozat első trailerben visszatértünk a Tatuinra, majd feltűnik a videóban az ifjú Luke Skywalker is, a trailer végén pedig hangban Darth Vader is visszatér. Régi immáron Darth Vader-ként tér vissza legutóbbi találkozásuk óta, és ha ez még nem lenne elég, akkor Moses Ingram alakításában Reva inkvizítor is Kenobi sarkában lohol.

Szukits

A sorozat 10 évvel az A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, amikor Obi-Wan elfogadta sorsát és megbarátkozott új életstílusával a Tatuinon. A tegnap bemutatott előzetes megerősítette, hogy a galaxis félelmetes Inkvizítoraival is találkozunk. De természetesen mindenki arra kíváncsi, hogy Darth Vader és Obi-Wan Kenobi újra találkozzon. A 2020-as Disney Investor Day alatt a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy úgy írta le ezt a nagy találkozót, mint az évszázad visszavágója.

Az Obi-Wan Kenobi főszereplői Moses Ingram, Indira Varma, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Simone Kessell és Benny Safdie, premierre pedig május 25-én kerül majd sor a Disney+-on.

Total
11
Shares
Previous Article
Darth Vader

Hayden Christensent először pillanthatjuk meg Darth Vader szerepében az Obi-Wan Kenobi legújabb fotóján

Next Article
AustinButler

Austin Butler Feyd-Rautha Harkonnen szerepére pályázik a Dűne 2. részében

Related Posts