x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Az HBO The Last of Us sorozata megerősített egy régóta húzódó rajongói teóriát Ellie immunitásával kapcsolatban

A sorozat fináléja választ kaptunk arra, hogy Ellie hogyan vált immuninssá a Cordyceps-vírusra.

Az HBO The Last of Us sorozata megerősített egy régóta húzódó rajongói teóriát Ellie immunitásával kapcsolatban
  • PublishedMarch 13, 2023

A The Last of Us posztapokaliptikus világában mindig is Ellie jelentette a kulcsot a túlélésre, bár a videójátékból sosem derült ki, hogy a lány hogyan vált immunissá a Cordyceps-vírusra, most viszont az HBO sorozatának szívszorító fináléjából erre is választ kaphatunk. A sorozat 9. epizódja megerősíteni látszik egy régi rajongói teóriát ezzel kapcsolatban.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

A finálé első pillanataiban találkozunk Ellie édesanyjával, Annával (Ashley Johnson). A nő az erdőben rohan egy elhagyatott menedékház felé, hogy megszülhesse gyerekét, aki nem más mint Ellie. Nagy pillanat ez a rajongóknak, hiszen Johnson – aki az eredeti játékokban Ellie-t játszotta – minden másodpercét nagyon éli a képernyőn. Anna szerencsétlenségére a barátok, akikre a menedékházban számít, sehol sincsenek, így egyedül kell megszülnie. Mielőtt a kis Ellie-t a világra hozná, megtámadja őt egy fertőzött nő. Anna a késével – amit később majd Ellie magánál hord – próbálja megölni a nőt, de már késő, megharapja. Pillanatokkal később Ellie megszületik, de még mielőtt elvágta volna a köldökzsinórt, megharapták, s ezzel a fertőzést átadta a csecsemőnek is, akiben így kialakulhatott az immunitás.

A videójátékban a rajongók sosem kaptak választ arra, hogyan halt meg Anna, vagy hogy megfertőződött-e. A megjelenés óta eltelt 10 évben több elméletet is gyártottak ezzel kapcsolatban a rajongók, hogy Anna talán megfertőződhetett, köszönhetően Ellie immunitásának és egy levélnek, amelyet a játékosok felfedezhetnek Ellie holmijai között. A levelet Anna írta halála előtt, a sorok között pedig szerepel az, hogy “még egy napos sem vagy, és a kezemben tartani téged a leghihetetlenebb dolog, amit életemben tettem – egy élet, ami hamarosan egy kicsit rövidebb lesz”.

Míg néhány rajongó azzal érvelt, hogy Anna valószínűleg természetes halált halt, sokan azt feltételezték, hogy Anna megfertőződött a szülés előtt, és a fertőzésbe halt bele, miközben Ellie szervezete immuninssá vált a fertőzésre. A sorozat fináléja pedig nagyban alátámasztja ezt.

The Last of Us
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.