Főoldal Sorozatok Az HBO The Last of Us sorozata megerősített egy régóta húzódó rajongói teóriát Ellie immunitásával kapcsolatban
Sorozatok

Az HBO The Last of Us sorozata megerősített egy régóta húzódó rajongói teóriát Ellie immunitásával kapcsolatban

A sorozat fináléja választ kaptunk arra, hogy Ellie hogyan vált immuninssá a Cordyceps-vírusra.

305
The Last of Us
Forrás: HBO

A The Last of Us posztapokaliptikus világában mindig is Ellie jelentette a kulcsot a túlélésre, bár a videójátékból sosem derült ki, hogy a lány hogyan vált immunissá a Cordyceps-vírusra, most viszont az HBO sorozatának szívszorító fináléjából erre is választ kaphatunk. A sorozat 9. epizódja megerősíteni látszik egy régi rajongói teóriát ezzel kapcsolatban.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

A finálé első pillanataiban találkozunk Ellie édesanyjával, Annával (Ashley Johnson). A nő az erdőben rohan egy elhagyatott menedékház felé, hogy megszülhesse gyerekét, aki nem más mint Ellie. Nagy pillanat ez a rajongóknak, hiszen Johnson – aki az eredeti játékokban Ellie-t játszotta – minden másodpercét nagyon éli a képernyőn. Anna szerencsétlenségére a barátok, akikre a menedékházban számít, sehol sincsenek, így egyedül kell megszülnie. Mielőtt a kis Ellie-t a világra hozná, megtámadja őt egy fertőzött nő. Anna a késével – amit később majd Ellie magánál hord – próbálja megölni a nőt, de már késő, megharapja. Pillanatokkal később Ellie megszületik, de még mielőtt elvágta volna a köldökzsinórt, megharapták, s ezzel a fertőzést átadta a csecsemőnek is, akiben így kialakulhatott az immunitás.

A videójátékban a rajongók sosem kaptak választ arra, hogyan halt meg Anna, vagy hogy megfertőződött-e. A megjelenés óta eltelt 10 évben több elméletet is gyártottak ezzel kapcsolatban a rajongók, hogy Anna talán megfertőződhetett, köszönhetően Ellie immunitásának és egy levélnek, amelyet a játékosok felfedezhetnek Ellie holmijai között. A levelet Anna írta halála előtt, a sorok között pedig szerepel az, hogy “még egy napos sem vagy, és a kezemben tartani téged a leghihetetlenebb dolog, amit életemben tettem – egy élet, ami hamarosan egy kicsit rövidebb lesz”.

Míg néhány rajongó azzal érvelt, hogy Anna valószínűleg természetes halált halt, sokan azt feltételezték, hogy Anna megfertőződött a szülés előtt, és a fertőzésbe halt bele, miközben Ellie szervezete immuninssá vált a fertőzésre. A sorozat fináléja pedig nagyban alátámasztja ezt.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...