Főoldal Sorozatok Az HBO megrendelte a The Last of Us 2. évadát
Sorozatok

Az HBO megrendelte a The Last of Us 2. évadát

A The Last of Us 2. évadában vajon a videójáték második fejezetét dolgozzák fel?

561
The Last of Us
Forrás: HBO

A The Last of Us című sorozat hivatalosan is megújul a második évadra, jelentette be ma a sorozatot készítő HBO. A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy megtudtuk, a sorozatadaptáció megtekintése átlépte a 22 millió dollárt Amerikában, és a jelek szerint a nézettség epizódról epizódra csak növekedni fog a következő hetekben. Sőt, a PlayStation videójátékának eladásai is megugrottak.

A bejelentést követően Neil Druckmann executive producer és a Naughty Dog társelnöke egy tweetben megerősítette, hogy a The Last of Us sorozatának második évada a videójáték második részét dolgozza fel, amiről már hetek óta találgatnak a rajongók, hogy merre folytatódhat a történet. A döntés nem okozott nagy meglepetést, mivel az első évad a videójáték első részét dolgozta fel az HBO képernyőjén.

A második évadról már akkor pletykáltak, amikor még csak két epizódot mutattak be a feldolgozásból, majd a pozitív fogadtatás után az egyik főszereplőt alakító Bella Ramsey utalást tett a lehetséges folytatásra, de eddig a pontig a készítők hallgattak róla.

A 2. epizód 22%-kal több nézőt ültetett le a tévéképernyők elé, mint a sorozat 1. epizódja – ez az HBO eredeti drámáinak eddigi legnagyobb nézettségnövekedése a premiert követő második hétre -, és úgy tűnik, hogy ez a nézettségi növekedés elég volt ahhoz, hogy a csatorna berendelje a második évadot.

“Megalázó, megtisztelő és őszintén szólva megdöbbentő számomra, hogy ilyen sokan kapcsolódtak be és voltak kíváncsiak Joel és Ellie történetének újbóli elmesélésére – fogalmazott Druckmann, a sorozat társszerzője.

Craig Mazinnal, a hihetetlen színészekkel és a stábbal, valamint az HBO-val való együttműködés felülmúlta az amúgy is magas elvárásaimat. Most pedig abszolút örömünkre szolgál, hogy a 2. évaddal újra megismételhetjük ezt! A Naughty Dognál és a PlayStationnél mindenki nevében köszönöm.

Neil Druckmann

Craig Mazin, a társ executive producer, a bejelentés után hozzátette: “nagyon hálás vagyok Neil Druckmannak és az HBO-nak a partnerségünkért, és még hálásabb vagyok annak a több millió nézőnek, akik csatlakoztak hozzánk ezen az úton. A közönség megadta nekünk a lehetőséget a folytatásra, és mint Neil és a Naughty Dog által megalkotott karakterek és ennek a világnak a rajongója, nem is lehetnék jobban felkészülve, hogy újra belevessem magam.”

A második évad bejelentése után a The Last of Us első epizódját ingyen elérhetővé tették a YouTube-csatornán, amivel egyértelműen azt szeretnék, hogy még több nézőhöz jutassák el a sorozatot, s a folytatásban emelkedjenek a nézettségi számok. Bár a sorozat többnyire hű maradt az eredeti PlayStation-játékhoz, de néhány dolgot megváltoztattak az adaptáció miatt, többek között a fertőzés eredetét vagy terjedését, de Bill és Frank háttértörténetét is átírták.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Harry Potter
Sorozatok

Rendezőt és showrunnert kapott az HBO Harry Potter sorozata

A Harry Potter-könyveket ezúttal sorozat formájában dolgozzák fel.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

The Last of Us
Sorozatok

Jeffrey Wright egykori karakterét alakítja az HBO The Last of Us 2. évadában

Újabb világsztárral bővült a The Last of Us szereplőgárdája.