Főoldal Sorozatok Az HBO megrendelte a The Last of Us 2. évadát
Sorozatok

Az HBO megrendelte a The Last of Us 2. évadát

A The Last of Us 2. évadában vajon a videójáték második fejezetét dolgozzák fel?

48
The Last of Us

A The Last of Us című sorozat hivatalosan is megújul a második évadra, jelentette be ma a sorozatot készítő HBO. A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy megtudtuk, a sorozatadaptáció megtekintése átlépte a 22 millió dollárt Amerikában, és a jelek szerint a nézettség epizódról epizódra csak növekedni fog a következő hetekben. Sőt, a PlayStation videójátékának eladásai is megugrottak.

A bejelentést követően Neil Druckmann executive producer és a Naughty Dog társelnöke egy tweetben megerősítette, hogy a The Last of Us sorozatának második évada a videójáték második részét dolgozza fel, amiről már hetek óta találgatnak a rajongók, hogy merre folytatódhat a történet. A döntés nem okozott nagy meglepetést, mivel az első évad a videójáték első részét dolgozta fel az HBO képernyőjén.

A második évadról már akkor pletykáltak, amikor még csak két epizódot mutattak be a feldolgozásból, majd a pozitív fogadtatás után az egyik főszereplőt alakító Bella Ramsey utalást tett a lehetséges folytatásra, de eddig a pontig a készítők hallgattak róla.

A 2. epizód 22%-kal több nézőt ültetett le a tévéképernyők elé, mint a sorozat 1. epizódja – ez az HBO eredeti drámáinak eddigi legnagyobb nézettségnövekedése a premiert követő második hétre -, és úgy tűnik, hogy ez a nézettségi növekedés elég volt ahhoz, hogy a csatorna berendelje a második évadot.

“Megalázó, megtisztelő és őszintén szólva megdöbbentő számomra, hogy ilyen sokan kapcsolódtak be és voltak kíváncsiak Joel és Ellie történetének újbóli elmesélésére – fogalmazott Druckmann, a sorozat társszerzője.

Craig Mazinnal, a hihetetlen színészekkel és a stábbal, valamint az HBO-val való együttműködés felülmúlta az amúgy is magas elvárásaimat. Most pedig abszolút örömünkre szolgál, hogy a 2. évaddal újra megismételhetjük ezt! A Naughty Dognál és a PlayStationnél mindenki nevében köszönöm.

Neil Druckmann

Craig Mazin, a társ executive producer, a bejelentés után hozzátette: “nagyon hálás vagyok Neil Druckmannak és az HBO-nak a partnerségünkért, és még hálásabb vagyok annak a több millió nézőnek, akik csatlakoztak hozzánk ezen az úton. A közönség megadta nekünk a lehetőséget a folytatásra, és mint Neil és a Naughty Dog által megalkotott karakterek és ennek a világnak a rajongója, nem is lehetnék jobban felkészülve, hogy újra belevessem magam.”

A második évad bejelentése után a The Last of Us első epizódját ingyen elérhetővé tették a YouTube-csatornán, amivel egyértelműen azt szeretnék, hogy még több nézőhöz jutassák el a sorozatot, s a folytatásban emelkedjenek a nézettségi számok. Bár a sorozat többnyire hű maradt az eredeti PlayStation-játékhoz, de néhány dolgot megváltoztattak az adaptáció miatt, többek között a fertőzés eredetét vagy terjedését, de Bill és Frank háttértörténetét is átírták.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?