Wide Screen
Image default
Filmek

Az FBI szemmel tartja a Joker-film közösségi üzeneteit

A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzon egy újabb tömegmészárlást.

Most hétvégén fogják bemutatni a Joker-filmet a mozikban, amit az elismerő kritikák ellenére többen is azzal vádolnak, hogy a mentális problémákkal küzdő személyek számára ösztönző lehet Todd Phillips alkotása, hiszen a filmben a készítők a DC képregények legismertebb bűnözőjével szimpatizálnak, s ez sokak szerint inspirálhatja az embereket.

Természetesen szeretnék elkerülni a korábbi évek tömegmészárlását, ezért az FBI különös figyelmet fordít a közösségi médiák aktivitásaira, és figyelni fogják a Joker-filmmel kapcsolatos bejegyzést. Az FBI közleményében a következő áll:

Miközben általános gyakorlatunk az, hogy nem foglalkozunk bizonyos hírszerzésekkel kapcsolatos dolgokkal, addig az FBI fellép a bűnüldözési és privát szektori partnereivel az online bejegyzésekkel kapcsolatban. Mint mindig, arra ösztönözzük a közösséget, hogy maradjanak éberek, és haladéktalanul jelentsenek bármi gyanús tevékenységet a bűnüldözési szerveknek.

Jelentések szerint az FBI az elmúlt időben több fenyegetést is kapott a Joker-film bemutatója miatt, Iowában a Nemzeti Gárda tagjait egy esetleges tömeglövöldözésről értesítették. Nyilvánvalóan a Jokert ért kritikákra több terrorizmoshoz is köthető szélsőséges csoport is felfigyelt, így talán nem alaptalan, hogy a világ rendészeti szerve fokozott figyelemmel követi nyomon a mozifilm bemutatóját.

A Joker-filmet tegnap óta már játsszák a hazai mozikban, a filmről szöveges, spoilermentes kritikánkat már megtaláljátok az oldalon.

Joker

Még több a témában...

Tudjuk mikortól forog a Shazam! film és a Titans sorozat

Czanik Gergely

Már 2016-ban elkezdenek dolgozni a The Batman filmen?

Czanik Gergely

Az Őrzők visszatérnek, a Comic-Conon debütált a Watchmen előzetese is

Kurdics Zoltán Gábor

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább