x
Sorozatok

Az eredeti szinkronhang színésznője veszi át Cortana szerepét a Halo-sorozatban

Master Chief, ébresztő! Cortana pont olyan lesz, mint a játékokban.

Az eredeti szinkronhang színésznője veszi át Cortana szerepét a Halo-sorozatban
  • Publishednovember 12, 2020

Az amerikai IGN elsőként számolt be a hírről, hogy a Showtime égisze alatt készülő élőszereplős Halo tévésorozat egyik szerepénél fontos változtatás történt. Cortana szerepét Jen Taylor kapta. Taylor hangja ismerős lesz a rajongók számára, hiszen az ő hangján szólalt meg a mesterséges intelligencia a játékokban. Cortana a főhős, Master Chief egyik segítője volt a szériában. Eredetileg Natascha McElhone kapta ezt a szerepet, aki dupla szerepet is vállalt, hiszen Cortana mellett az intelligencia Dr. Catherine Halsey szerepét is megkapta.

Az okot talán mondanunk sem kell, hogy miért kellett leváltani a színésznőt. A változtatás hátterében ezúttal is a COVID áll. A járvány okozta helyzet miatt ütemezési probléma lépett fel, s így McElhone már nem tudja vállalni Cortana szerepét, ellenben Halsey doktor szerepében továbbra is őt látjuk majd. A Halo valamennyi részében, valamint a Microsoft operációs rendszerébe épített Cortana asszisztens után Jen Taylor visszatér ebben az ikonikus szerepben. Taylor a videojátékokban Cortana mellett Catherine Halsey-t is játszotta, azonban az adaptációnál ez a helyzet nem áll fenn. Nem teljesen tiszta, hogy az élőszereplős feldolgozásban Taylor személyesen fogja életre kelteni Cortanát, vagy CGI segítségével elevenítik meg a karaktert a képernyőn.

A szerepek további leosztása a következőképpen fest, Master Chief szerepét Pablo Schreiber kapta, Danny Sapani és Olive Gray, akik Jacob és Miranda Keyes karaktereket keltik életre; Bokeem Woodbine, mint Soren-066, Shabana Azmi lesz Admiral Margaret Parangosky, valamint Bentley Kalu, Natasha Culzac és Kate Kennedy, akik három új spártai harcost játszanak.

A 343 Industries fejlesztőcsapatával és Stephen Spielberg Amblin Entertainment produkciós cégével összefogva a Showtime próbálja majd elhozni az Xbox egyik legnagyobb címét a képernyőre. A kilenc részes sorozat forgatását Otto Bathurst, a Birmingham bandája és a Black Mirror alkotások rendezője dirigálja. Még kérdőjeles, hogy pontosan mit dolgoznak fel a sorozatban, bár a készítők korábban úgy foglalták össze a történetet, hogy a 26. század konfliktusa lesz a középpontban, az emberiség és az idegen fajok által alkotott Szövetség között. A sorozat egy mély személyes történetet mutat be, amit akcióval, kalanddal és egy gazdagon elképzelt jövőképpel vegyítenek.

Pontos megjelenési dátum nem ismert, de már tudjuk, hogy Budapesten fogják forgatni a sorozatot.

Cortana
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.