Close


Közelgő események

Sorozatok

Az első képek Iman Vellani valódi, képregényhű jelmezéről a Ms. Marvel forgatásáról

Ms. Marvel felöltözött, és imádjuk.

Az első képek Iman Vellani valódi, képregényhű jelmezéről a Ms. Marvel forgatásáról
  • PublishedMay 2, 2021

Nagyon sok izgalom övezi a Ms. Marvel saját tévésorozatát, és nem utolsó sorban azért, mert ő most a Marvel egyik legnépszerűbb szereplője. Kamala Khan bemutatkozása sok szempontból is fontos, hiszen nagyobb diverzitást kap a Marvel Moziverzum, valamint a karakter kiemelt szerepet kap a jövőben. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy miért? A válasz pedig pofonegyszerű: Kamala Khan is egy nagy rajongó, imádja a Bosszúállókat.

Minden jel arra utal, hogy a Marvel Studios nagy hangsúlyt fektet majd a karakterek megjelenésére. Miután a hét elején már láttuk Jeremy Renner új jelmezét a Sólyomszem forgatásának utolsó napjain, amivel a rajongók egy régi álma válik valóra, az egyik új karakter jelmezét is a képregényekből mintázták. De Sólyomszem után Ms. Marvel szuperhős ruhája is hű maradt a képregényekhez.

Bár nem először látjuk a Marvel nagy felfedezettjét Ms. Marvel szerepében, miután Iman Vellani karakteréről tavaly novemberben már kaptunk egy fotósorozatot, de csak most sikerült lencsevégre kapni a főhős valódi jelmezét. A Just Jared osztott meg egy sorozatot a forgatásról, és szemmel látható a hasonlóság, hogy Ms. Marvel jelmeze mennyire hasonlít a képregényekben és a videojátékban látott kosztümhöz. Vélhetően majd ezt a jelmezt fogja akkor is viselni, amikor a saját sorozata után visszatér a jövő novemberben érkező Marvel Kapitány 2. részben is.

Ms. Marvel 2014-ben mutatkozott be a képregények világában. A karakter képességei közé tartozik, hogy végtagjait nemcsak képes megnyújtani, de akár óriásira is képes nőni, vagy éppen zsugorodni – picit olyan ez, mint a Hangya, csak Ms. Marvelnek mindenféle spéci eszköz nélkül is megy a dolog. Kamala Khan főhőst Carol Danvers ihlette meg, aki később eldöntötte, hogy egy ponton majd átveszi Marvel kapitánytól a szerepet, felveszi a harcot bűnözőkkel, és az emberiséget, a jót fogja szolgálni. Ms. Marvel önálló sorozata után már biztosan szerepelni fog Carol Danvers oldalán a folytatásban, valamint Teyonah Parris is visszatér a WandaVision-sorozatból Monica Rambeau szerepében.

A sorozatra több rendezői is bejelentkezett, kezdve a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk direktoraival, Adil El Arbi és Bilall Fallah párossal, de a kétszeres Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy, valamint Meera Menon is kipróbálja magát a kamerák túloldalán. Utóbbi számára nem ismeretlen a terep, hiszen korábban olyan képregények adaptációin dolgozott, mint a Titánok vagy a The Punisher. A hat epizódból álló sorozat forgatása jelenleg is tart Atlantában, de várhatóan heteken belül véget ér a munka.

Ms. Marvel-sorozatot valamikor 2021 végén fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.