Wide Screen
Image default
Sorozatok

Az Éjkirály eredetileg teljesen másképpen nézett volna ki- Eddig soha nem látott concept artok láttak napvilágot.

Hamarosan egy, a Trónok harca művészi világát bemutató könyv jelenik meg, melyben láthatjuk majd, hogy a kezdeti tervek szerint hogyan is nézett volna ki az Éjkirály.

Hamarosan egy, a Trónok harca művészi világát bemutató könyv jelenik meg, melyben láthatjuk majd, hogy a kezdeti tervek szerint hogyan is nézett volna ki az Éjkirály.

A holtak seregének parancsnoka minden bizonnyal Westeros történetének legveszedelmesebb gonosztevője volt, egy globális fenyegetés, aki ellen az emberiség teljes egészének összefogására volt szükség. Az Éjkirály születését övező legendák markánsan különböznek a könyvben, illetve a sorozatban. Az HBO szériájában az Erdő gyermekei hozzák létre a halottak seregének vezetőjét, Martin regényeiben viszont az Éjkirály valójában az Éjjeli Őrség tizenharmadik parancsnoka, akit egy nőnemű Más csábított el. A karaktert az első évadokban kiválóan építették fel (bár az utolsó szezon egyik legfájóbb pontja épp ennek a szálnak a lezárása), a körülötte kialakuló mítosznak pedig az egyik fontos eleme a tökéletesen sikerült design volt.

A Vanity Fair azonban nemrégiben megosztott néhány képet, melyek tanulsága szerint a Trónok harca egyik legemblematikusabb figurája eredetileg egészen máshogy nézett volna ki. A karakter több antik vonást hordozott volna magán, koronája pedig közvetlen a koponyacsontjához kapcsolódott volna.

A vizuális csapat részéről Barrie Gower a következőképpen foglalta össze az eredeti koncepciót:

Ő a halottak vezetője, így mindenképpen erőt kell sugároznia. Szóba került, hogy a koronája közvetlen a koponyájához kapcsolódjon, ugyanis ezzel ez a tárgy a teste organikus részét képezte volna. Lévén, hogy a Mások legfőbb motívuma a jég, leginkább éles, szögletes formákban és áttetszőségben gondolkodtunk.

A Trónok harca egyik legnagyobb erőssége a vizualitása volt, ám így visszamenőleg érdekes belelátni az ilyen, színfalak mögött zajló változásokba. Ti mit gondoltak, jobb lett volna az eredeti verzió?

Még több a témában...

Craig Mazin megnyugtatta a rajongókat, hogy a The Last of Us HBO sorozata hű marad a játék történetéhez

Kévés Bence Mihály

A 2020-as Emmy-díj jelöltjei: A legjobb dráma sorozat kategória jelöltje a The Mandalorian

Vigh Martin

[SDCC 2020] Traileren Az Úr sötét anyagai második évada

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat