x
Close


Közelgő események

Filmek

Az ébredő Erő szerkesztője elárult egy s mást Rey víziójáról

Továbbra is titok Rey víziója, hogy pontosan mit is láthattunk abban a jelenetben.

  • Publishedjúlius 20, 2016

Továbbra is titok Rey víziója, hogy pontosan mit is láthattunk abban a jelenetben.

Az egyik legjobban tárgyalt jelenete Az ébredő Erő mozinak az, mikor Rey megérinti Luke fénykardját Maz Kanata kastélyában. Nagy a vita a rajongók között, hogy mit jelenthetnek azok a képsorok. A jövőt vagy a múltat tükrözi-e a vízió, vagy pusztán szimbolizálni szerettek volna valamit (de mit?) Reméljük, hogy választ kapunk a feltett kérdésekre az Episode VIII-ban, de a IX-ben részben garantáltan. Jól lehet, hogy sokkal többről van szó, mint amit láttunk. Maryann Brandonnal, a film szerkesztőjével beszélgettek a Kaliforniai Egyetem televíziójában, ahol a hölgyvendég elárulta, hogy több dolgot is kivágtak a végső finomítás során.

Bement ebbe a szobába (Rey) , és ez a szoba egy „Felhővárossá” alakult, ami még mindig látványos, és jó ötletnek tartottuk. Rey sétált a folyosón, majd látta Darth Vader és Luke harcát. A következő pillanat már az volt, hogy Vader levágja Luke karját. Ezután megfordult, s megpillantotta Snow legfőbb vezért, vagy egy homályos Snoke alakot, és egy kisfiút. Ez minden, amink volt, csak éppen nem volt logikája, amivel elégedett lett volna mindenki.

És ott van még Darth Vader is, aki számtalanszor feltűnt már, ez nem nagy meglepetés, de Snoke már igen! Brandon szavaiból úgy tűnik, hogy a fiatal fiú nem más, mint Klyo Ren, azaz Han és Leia fia. Ez az egész úgy hangzik, mintha Kyle még egészen fiatalon elbukott volna. Ezzel csak az a baj, hogy ellentmondásba ütközik a Star Wars: Bloodline novellával, mert abból úgy tudjuk, hogy Kylo Ren a felnőtté válás pillanatáig nem állt át a másik oldalra. Érthető tehát, hogy mért törölték ezt a filmből, sehogy sem illett volna bele, bár ettől szimbolikus jelentése még lehet. Megeshet, hogy épp arra próbál rávilágítani, hogy Kylo Ren már a születése pillanatától a Sötét oldalhoz tartozott.

Kétségkívül rendkívül érdekes beszélgetés volt a szerkesztőnővel. Ha szeretnéd megnézni a teljes interjút, akkor klikkelj a lap tetején található videóra.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.