Főoldal Filmek Az Aquaman és az elveszett királyság lehet az egyik legrövidebb DC-film
Filmek

Az Aquaman és az elveszett királyság lehet az egyik legrövidebb DC-film

A sok pótforgatás és felvett anyagból ennyire futotta csak, ezzel az Aquaman 2. lehet az egyik legrövidebb DC-film.

621
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

Az Aquaman és az elveszett királyság első előzetesét még a mai napon megkapjuk, és most már a problémás folytatás játékidejéről is vannak híreink… jelenleg úgy néz ki, hogy ez lesz az egyik legrövidebb DC-film, ami valaha készült. Ez nem hivatalos információ, és még abban sem lehetünk biztosak, hogy a végső vágásról beszélünk.

Bár az Entertainment Weekly nemrég megjelent cikke próbálja jobb színben feltüntetni a folytatást, amiről az elmúlt hónapokban csak aggasztó hírek jelentek meg, kezdve azzal, hogy a tesztvetítéseken leszerepelt a film, többszöri újraforgatást rendeltek el, a film gyártási költsége messze meghaladta a tervezettet a pótforgatások miatt, és perszer Amber Heard és Jonny Depp ügye sem tett jót a filmnek. Arról is pletykáltak, hogy Merát teljesen kivágták a filmből, de ez nem igaz, hiszen már a Las Vegas-i CinemaConon bemutatott előzetesben is láttuk.

A hét elején már kaptunk egy teaser előzetest a ma érkező első nagy videóhoz, de még mielőtt a Warner Bros. megosztotta volna a trailert, egy kicsit beszéljünk a film játékidejéről. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor a film jelenlegi formában 1 óra és 55 perces, amivel ez lehet a DC Univerzum legrövidebb filmje.

Bár ez nem végleges, de megbízható forrásból származik, és ha igaz, akkor az Aquaman és az elveszett királyság az egyik legrövidebb képregényfilm, amit a DC bemutatott az utóbbi években. A 2018-as Aquaman 2 óra 23 perc volt, így Arthur Curry várva várt kalandja az 1 óra 55 perces Ragadozó madarak (1 óra 49 perc) és Az Igazság Ligája (2 óra) közé tehető.

Sokakban megfogalmazódott a kérdés, hogy miért lett ilyen rövid a film, amikor annyi pótforgatásra került sor. Nos, a válasz az, hogy a felvett anyagok többsége valószínűleg használhatatlan, ezért kellett ennyire megvágni a filmet, de persze ezek csak találgatások. De akár anyagi okai is lehetnek, hiszen a rövidebb játékidővel bíró filmet több filmvásznon lehet játszani adott nap, így a stúdió több pénzt kereshet.

Ha igazak a beszámolók és pletykák, hogy kész katasztrófa az Aquaman és az elveszett királyság, akkor minden fillér számít, és szeretnének a lehető legjobban kijönni az adott helyzetből. A DC Studios legutóbbi filmjei nem szerepeltek jól a kasszáknál, valamennyi filmjük várakozásokon alul teljesített, és a kritikák terén sem jeleskedtek. Egyedül a Kék Bogár kapott pozitív kritikákat, de az meg megbukott a jegyeladásokban.

Aquaman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.