Főoldal Filmek Az Aquaman és az elveszett királyság három újraforgatáson is átesett a Batman körüli zűrzavar miatt
Filmek

Az Aquaman és az elveszett királyság három újraforgatáson is átesett a Batman körüli zűrzavar miatt

Félévük van, hogy gatyába rázzák az Aquaman folytatását, amivel eddig csak a baj volt.

235
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

A DC régóta várt Aquaman és az elveszett királyság című filmje körül nincs minden rendben. Régóta olvasni olyan pletykákat, hogy a színfalak mögött komoly nehézségekbe ütközött James Wan folytatása, amit most a The Hollywood Repoter is megerősített. A lap arról számolt be, hogy a folytatás nemrég fejezte be az újraforgatás harmadik körét. Ezeket az újraforgatásokat James Wan rendező irányította, és a sztárok, Jason Momoa és Patrick Wilson jelen voltak.

A szaklap megjegyzi, hogy bár az újraforgatások mára a forgatások szerves részévé váltak az ilyen szuperhősökről szóló blockbusterek esetében, a három körös újraforgatás szokatlan. A források szerint az újravágásokkal reagáltak a gyengébb tesztvetítésekre. A stúdió vezetői, Michael De Luca és Pamela Abdy közbeléptek, és Abdy felügyelte a film új vágását. Amikor a film átdolgozott és megvágott változata még az előzőnél is rosszabbul szerepelt a közönség előtt, további újraforgatásokat rendeltek el, és így kerülhetett sor a három pótforgatásra.

Borys Kit, a THR munkatársa azt írja: “A vezetők eltérő elképzelései ellenére nem világos, hogy mi volt a probléma, de egy bennfentes szerint a történet tisztaságának alapvető kérdése folyamatos gondot jelentett.” A THR írása szerint a filmet nem lehetett csak úgy leforgatni. A folytatás egyik legnagyobb problémája Aquaman csapattársa, Batman volt, aki várhatóan kisebb szerepet kap a filmben.

Az eltolt megjelenési dátumok azonban bonyolították a helyzetet súlyosságát. A lap információi szerint Michael Keaton eredetileg forgatott egy jelenetet, de Ben Affleckre cserélték – amire korábban Momoa már utalt -, amikor kiderült, hogy az Aquaman és az elveszett királyság előbb kerül a mozikba, mint a Flash: A Villám. Most, hogy az Aquaman folytatásának bemutatóját jelentősen elhalasztották, a vezetők úgy döntöttek, hogy inkább megszabadulnak mind Keaton, mind pedig Affleck Sötét lovagjától, különösen azután, hogy a Flash: A Villám lett a stúdió 100 éves fennállásának legnagyobb bukója.

Kit írásában még arra is kitért, hogy “a film legújabb vágásában a források szerint a Sötét Lovag egyik változata sem szerepel, mivel a DC új vezetői, James Gunn és Peter Safran nem akarnak egy olyan filmes univerzumot ígérni, ami nem valósul meg, és nem akarják túlzottan a múltbeli kudarcokhoz kötni. ‘Elég kaotikus volt a helyzet'” – mondta az egyik forrás. Wan 2023 júniusában jelezte, hogy a filmje története nem lesz nagy hatással az újjáépített DC Univerzumra.

A THR szerint a film körüli hangulat mégis javulhat, és már az is pozitív jel, hogy Gunn jóváhagyta az újraforgatás legújabb körét. Állítólag a Kék Bogár filmkészítőinek 2023 februárjában elutasították egy hasonló, újraforgatásra vonatkozó kérelmét.

Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pingvin
Sorozatok

Hamarabb jöhet a Batman előzménysorozata, a Pingvin

A vártnál előbb lehet a Pingvin bemutatója.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?