Főoldal Filmek Az Aquaman és az elveszett királyság három újraforgatáson is átesett a Batman körüli zűrzavar miatt
Filmek

Az Aquaman és az elveszett királyság három újraforgatáson is átesett a Batman körüli zűrzavar miatt

Félévük van, hogy gatyába rázzák az Aquaman folytatását, amivel eddig csak a baj volt.

28
Aquaman és az elveszett királyság

A DC régóta várt Aquaman és az elveszett királyság című filmje körül nincs minden rendben. Régóta olvasni olyan pletykákat, hogy a színfalak mögött komoly nehézségekbe ütközött James Wan folytatása, amit most a The Hollywood Repoter is megerősített. A lap arról számolt be, hogy a folytatás nemrég fejezte be az újraforgatás harmadik körét. Ezeket az újraforgatásokat James Wan rendező irányította, és a sztárok, Jason Momoa és Patrick Wilson jelen voltak.

A szaklap megjegyzi, hogy bár az újraforgatások mára a forgatások szerves részévé váltak az ilyen szuperhősökről szóló blockbusterek esetében, a három körös újraforgatás szokatlan. A források szerint az újravágásokkal reagáltak a gyengébb tesztvetítésekre. A stúdió vezetői, Michael De Luca és Pamela Abdy közbeléptek, és Abdy felügyelte a film új vágását. Amikor a film átdolgozott és megvágott változata még az előzőnél is rosszabbul szerepelt a közönség előtt, további újraforgatásokat rendeltek el, és így kerülhetett sor a három pótforgatásra.

Borys Kit, a THR munkatársa azt írja: “A vezetők eltérő elképzelései ellenére nem világos, hogy mi volt a probléma, de egy bennfentes szerint a történet tisztaságának alapvető kérdése folyamatos gondot jelentett.” A THR írása szerint a filmet nem lehetett csak úgy leforgatni. A folytatás egyik legnagyobb problémája Aquaman csapattársa, Batman volt, aki várhatóan kisebb szerepet kap a filmben.

Az eltolt megjelenési dátumok azonban bonyolították a helyzetet súlyosságát. A lap információi szerint Michael Keaton eredetileg forgatott egy jelenetet, de Ben Affleckre cserélték – amire korábban Momoa már utalt -, amikor kiderült, hogy az Aquaman és az elveszett királyság előbb kerül a mozikba, mint a Flash: A Villám. Most, hogy az Aquaman folytatásának bemutatóját jelentősen elhalasztották, a vezetők úgy döntöttek, hogy inkább megszabadulnak mind Keaton, mind pedig Affleck Sötét lovagjától, különösen azután, hogy a Flash: A Villám lett a stúdió 100 éves fennállásának legnagyobb bukója.

Kit írásában még arra is kitért, hogy “a film legújabb vágásában a források szerint a Sötét Lovag egyik változata sem szerepel, mivel a DC új vezetői, James Gunn és Peter Safran nem akarnak egy olyan filmes univerzumot ígérni, ami nem valósul meg, és nem akarják túlzottan a múltbeli kudarcokhoz kötni. ‘Elég kaotikus volt a helyzet'” – mondta az egyik forrás. Wan 2023 júniusában jelezte, hogy a filmje története nem lesz nagy hatással az újjáépített DC Univerzumra.

A THR szerint a film körüli hangulat mégis javulhat, és már az is pozitív jel, hogy Gunn jóváhagyta az újraforgatás legújabb körét. Állítólag a Kék Bogár filmkészítőinek 2023 februárjában elutasították egy hasonló, újraforgatásra vonatkozó kérelmét.

Batman

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...