Főoldal Játékok Az Androméda-galaxisban játszódhat a következő Mass Effect
Játékok

Az Androméda-galaxisban játszódhat a következő Mass Effect

Az előző játék helyszínére térhetünk vissza az eredeti trilógia szereplőivel.

536
Mass Effect
Forrás: Electronic Arts

Lassan három éve annak, hogy a 2020 decemberi Game Awardson leleplezte a BioWare, hogy készítik a Mass Effect ötödik részét. A játékról azóta szinte semmit nem hallottunk. A nagy sikerű katonai sci-fi RPG széria első trilógiája után a negyedik rész, a Mass Effect: Andromeda már nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket és bukásnak bizonyult 2017-ben. A rajongók viszont továbbra is éltetik a szériát, így minden évben november 7-én tartják az N7 napot, amely egy hivatalos ünnepe a Mass Effectnek. A BioWare ilyenkor több ajándékkal kedveskedik a rajongóknak, ám idén ennél több volt, ugyanis néhány infót, illetve egy rövid, fél perces ízelítőt is kaptunk az új, egyelőre cím nélküli játékból.

A 2020 decemberi beharangozó CGI előzetesben annyit láthattunk, hogy egy távoli galaxisba utazott a trilógia főszereplő asari tudósa, Liara T’Soni, aki egy ismeretlen havas bolygón megtalálta Shepard parancsnok űrruhájának N7-es jelzését. Míg az eredeti trilógia a mi galaxisunkban, vagyis a Tejútrendszerben játszódott, addig a negyedik játék már a közeli Androméda-galaxisban volt. A játék időben és térben is eltávolodott a Mass Effect 3-tól, hiszen több mint 600 évvel később történtek az események, amelyben egy többfajú expedíciós különítmény (Andromeda Initiative) elindult felfedezni az ismeretlen galaxist.

A 2023. november 7-én megosztott titokzatos infók egy kódolt üzenetet tartalmaztak, amelyben egy vészjelzést fogtak el az Androméda-galaxisból, amely annyit takart, hogy „bár mostanra már tudniuk kellene, hogy nem szabad alábecsülni az embereket.” Az üzenet mellé egy fél perces CGI ízelítőt is kaptunk, amelyben egy női alak valamilyen új N7-es jelzésű ruhát és sisakot viselt. Eszerint az is elképzelhető, hogy a Tejútrendszerben maradt hőseink az Androméda-galaxisba utaznak, hogy megmentsék a felfedezőket. A rajongók erről már korábban is elmélkedtek. Egyikük meg is kérdezte a BioWare kreatív rendezőjét, Michael Gamble-t, aki a közösségi médiában csak annyit felelt, hogy nem biztos, de mind két galaxist okkal mutatják majd meg az új játékban.

Liara szerepeltetése is könnyen megoldható, annak ellenére, hogy hat évszázad telt el a Mass Effect 3 óta. Az asari nő még fiatal volt a trilógiában, „csupán” 100 éves, amely a több ezer évig élő fajban még kiskorúnak számít. Így az ötödik játékban már egy érett, felnőtt Liara lehet, aki ki tudja milyen kapcsolatba kerül majd a játékos által irányított új főhőssel. Egy szerepjátékban bármi lehetséges. Azonban az új Mass Effect még évekre lehet, a BioWare már dolgozik, hogy Unreal Engine 5-re megalkossa a közkedvelt sci-fi szerepjáték folytatását, de még így is elképzelhető, hogy majd csak a következő konzolgenerációban kapjuk meg. A fejlesztő következő játéka a fantasy RPG negyedik része, a Dragon Age: Dreadwolf lesz, amely várhatóan 2024-ben érkezik.

Mass Effect N7 Day 2023
Forrás: Electronic Arts
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események