Wide Screen
Image default
Filmek

Az AMC Theatre úgy számol, hogy hamarosan kinyitnak a mozik, de a Universal filmjei továbbra is tiltólistán vannak

Megnyitnak az AMC Theatre mozik, de marad a Universal korlát.

A nehézségek ellenére bizakodó az AMC Theatre, hiszen a legújabb jelentések szerint a társaság mozijai hamarosan újra kinyitnak. A Deadline értesülései szerint az AMC már készül a nyitásra, hogy a lehető leggyorsabban megnyissák a mozikat. A terv továbbra is az, hogy júliusra az államokban minden mozi üzemelni fog, vagyis időben megnyitják a kapukat a rajongók előtt a Tenet és a Mulan bemutatója előtt. Bár a mozik megnyitnak, még mindig kérdőjeles, hogy a Warner Bros. és a Disney meg meri-e kockáztatni a nyár közepét, vagy inkább eltolják a premiereket, hiszen több városban és országban még mindig kijárási tilalom van érvényben.

Egy másik égető kérdés, hogy mi lesz a Universal Pictures filmjeivel, miután az AMC Theatre bojkottálta a stúdió alkotásait, amiért a stúdió felrúgta a megegyezést, s áprilisban online bemutatták a Trollok a világ körül animációs rajzfilmet. A siker pedig akkora volt, hogy még az első részt is túlszárnyalta, pedig azt mozikban mutatták be. Később a Cineworld is bírálta a stúdiót a döntéséért, ezért ők is amellett döntöttek, hogy felmondják a megállapodást, s nem fognak egy filmet sem vetíteni a stúdiótól.

A lap megjegyzi továbbá, hogy a két cég jelenleg is azt vitatja, hogy megoldást találjanak erre a fennálló problémára, de a Universal állítólag nem hátrált vissza attól, hogy a Trollok a világ körül példáján járjanak el a jövőben is, vagyis VOD formában tegyék közzé a filmeket. Csavar az ügyben, hogy az AMC Theatre anyagi problémáira való tekintettel, a cég aligha engedhet meg magának egy ilyen nagy stúdió elvesztését – gondolunk csak bele Halálos iramban és Jurassic World franchise mennyi pénzt termelt eddig -, ezért kénytelenek lesznek belemenni, s elfogadni a stúdió új modelljét.

AMC Theatres

Még több a témában...

A Universal és az AMC 17 napra csökkentette a premier és a VOD megjelenési közötti ablakot

Kévés Bence Mihály

Egy friss kutatás szerint a mozik akár 2021 közepéig is zárva tarthatnak, miután a legtöbb idei film bemutatóját törölték

Kévés Bence Mihály

A közvéleménykutatók szerint az amerikaiak többsége nem hajlandó beülni a mozikba az újranyitás után

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat