x
BREAKING Sorozatok

Az Amazon Prime Video a God of War sorozatadaptáción dolgozik

Újabb videójátékot dolgoznak fel sorozat formájában.

Az Amazon Prime Video a God of War sorozatadaptáción dolgozik
  • Publishedmárcius 10, 2022

Az év elején mutatták be PC-n a PlayStation egyik legnagyobb címűt, dolgoznak a God of War folytatásán is, miközben az egyik legnagyobb felhőszolgáltató tulajdonában lévő filmstúdió megfilmesíteni készül a skandináv mendemondákat. Az Amazon Prime Video nem mással készül, mint egy élőszereplős God of War-sorozattal bővíti videojátékos tévésorozat-kínálatát.

A Deadline értesülései szerint a Prime Video tárgyalásokat folytat a PlayStationnel a God of War adaptációjáról élőszereplős tévésorozat formájában. A The Expanse alkotói és executive producerei, Mark Fergus és Hawk Ostby, valamint a The Wheel of Time producere, Rafe Judkins is szeretne csatlakozni az adaptációhoz.

Amennyiben sikerül megegyezni a sorozat feldolgozásáról, úgy a The Last of Us és a Twisted Metal mellett a legújabb PlayStation-exkluzív alkotások is átkerülnek élőszereplős tévésorozatba. Nem számítva a többi, a filmvászonra adaptált nagysikerű franchise-okról, mint például az Uncharted és a közelgő Ghost of Tsushima-film. A The Last of Us azonban az HBO Maxen kerül bemutatásra valamikor 2023 elején, míg a Twisted Metal a Peacockon.

De nem a God of War lesz az Amazon egyetlen videojáték-adaptációja. Az Amazon Studios jelenleg a Fallout egy tévésorozatát fejleszti a Westworld alkotóival és Walton Goggins főszereplésével, illetve egy Mass Effect tévésorozat is készül a Prime Video számára.

A God of War a PlayStation egyik legnagyobb exkluzív címe, és ezt a nagy népszerűséget valószínűleg majd megpróbálni kihasználni az adaptáció is. A sorozat főszereplője Kratos egy ex-Spartan, aki a görög istenek ellen vív háborút. Az eredeti trilógia befejezése után Kratos új életet kezdett Skandináviában, ahol új északi istenekkel és a velük járó bajokkal találkozik.

A God of War megjelenéskor nagy sikert aratott a kritikusok körében, és a közelmúlt egyik legsikeresebb franchise-újraindítása volt. A God of War: Ragnarok címre keresztelt folytatása még idén megjelenik PlayStation 4-re és PlayStation 5-re egyaránt . A folytatás egyszerre fogja folytatni az északi ságát, és látszólag lezárja Kratos és fia, Atreus történetét.

Az Amazon Studios eközben mindent belead a nagy műfaji adaptációkba, és jelenleg az egyik legnagyobb és legköltségesebb sorozaton dolgozik, ami J.R.R. Tolkien műveit emeli át a kisképernyőre. Már láttunk előzetest A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozathoz, ami nyár végén debütál majd a Prime Video streamingszolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.