Főoldal Filmek Az alapító elnézést kért, és visszavonták a Tűzgyújtó 12 éves gyerekszínészének Arany Málna-jelölését
Filmek

Az alapító elnézést kért, és visszavonták a Tűzgyújtó 12 éves gyerekszínészének Arany Málna-jelölését

Nagy felháborodást váltott ki Ryan Kiera jelölése, és fontos változtatást vezetnek be a jövőben.

561
Ryan Kiera Armstrong

A hét elején jelentették be az Arany Málna jelöléseit, és bár a legrosszabb filmeknek járó éves “különdíja” a szokásos mértékű nemtetszést váltott ki, de mégis a legnagyobb felháborodást nem egy film nevezése övezte az interneten. Az idei jelölések a szokásosnál is nagyobb visszhangot váltottak ki a közösségi felületen, miután a 12 éves Tűzgyújtó sztárját, Ryan Kiera Armstrongot a “Legrosszabb színésznő” kategóriában jelölték a díjra.

A 12 éves Tűzgyújtó sztárját, Ryan Kiera Armstrongot a “Legrosszabb színésznő” kategóriában jelölték a Stephen King-adaptációban nyújtott alakításáért, és a döntés, hogy egy ilyen fiatal színészt jelöltek a kategóriában, indulatokat váltott ki. Az Arany Málna alapítója, John Wilson bocsánatot kért a Variety cikkében, visszavonta Armstrong jelölését, és kijelentette, hogy a jövőben 18 év alattiak nem jelölhetők.

Néha az ember meggondolatlanul cselekszik. Aztán leszólnak érte és megkapod a magadét – ez az alapja a díjnak is. A közelmúltban egyik díjunk jelöltjei között szerepelt a 11 éves Armstrong, mely döntéssel kapcslatban jogosan fogalmaztak meg ritikát felénk, miszerint érzéketlenek vagyunk. Ennek eredményeképpen Armstrong nevét eltávolítottuk a végleges szavazólapról, amelyet tagjaink a jövő hónapban fognak leadni. Úgy véljük továbbá, hogy nyilvános bocsánatkéréssel tartozunk Armstrong kisasszony felé és szeretnénk sajnálatunkat kifejezni, amennyiben bármilyen sérelem érte őt a választásunk miatt.

John Wilson

Az Arany-Málna még 1981-ben indult, és az Oscar-paródia-showt sokáig ártalmatlan mókának tekintették (Halle Barry még a Macskanő című filmért kapott Legrosszabb színésznő díjáért is megjelent), de a mostani esetnél érthető, hogy miért váltott ki ilyen negatív visszhangot és felháborodást Armstrong neve a listán.

Bár a fiatal előadó neve mostanra már lekerült a Legrosszabb színésznő szavazólapról, a Tűzgyújtó című filmet továbbra is jelölték a Legrosszabb remake/Rip-off/folytatás kategóriában.

Tűzgyújtó
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...