Főoldal Előzetesek Ariel magyarul is dalra fakad A kis hableány utolsó előzetesében
Előzetesek

Ariel magyarul is dalra fakad A kis hableány utolsó előzetesében

Jövő héttől a mozikban A kis hableány.

340

A Disney még 2019 nyarán jelentette be, hogy Hans Christian Andersen meséje alapján elkészíti A kis hableány élőszereplős feldolgozását. Az adaptáció azonnal a rajongók kereszttüzébe került, miután egy afroamerikai színésznő kapta a főszerepet, ami érthetetlen a rajongók részéről, az alakításon és a történet szempontjából semmin nem változtat a színésznő bőrszíne.

Rob Marshall rendezésében a filmet kezdetben a Disney+ streamingszolgáltatón mutatták volna be, majd később a Disney meggondolta magát, és május végén a mozikban láthatjuk az egyik legnépszerűbb Disney-mesét élőszereplős formában. Néhány képtől eltekintve sokáig nem mutattak semmit a filmből, majd az utóbbi hónapokban a stúdió begyújtotta rakétáit, és a fontosabb szereplőket egytől egyig megmutatták. Április végén a Las Vegas-i CinemaCon alatt láthattunk 20 percet is a filmből, amiben Melissa McCarthy énekét hallhattuk, ahogy elcsábítja Arielt, és emberré változtatja.

A rendező az 1989-es eredeti A kis hableány történetét dolgozza fel a jövő héten megjelenő filmben. Bár hűek maradnak az alapanyaghoz, hanem gazdagodik a történet és a karakterek is, vagyis a filmben Ariel nemcsak azért tör a felszínre, hogy megismerje Eric herceget apja fogságából, hanem álmait is szeretné valóra váltani.

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

Halle Bailey és Jonah Hauer-King mellett Javier Bardem, Melissa McCarthy, Daveed Diggs, Jacob Tremblay, valamint Awkwafina is szerepet kap, a zenéért pedig ezúttal is Alan Menken felel majd.

A kis hableány bemutatójára 2023. május 25-én kerül sor a mozikban.

A kis hableány
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...

Fortnite Marvel
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.